U Srbiji najmanje 2.200 divljih deponija, građani preko aplikacije mogu da prijave njihove lokacije

Agencija za zaštitu životne sredine i UNDP pokrenuli su aplikaciju "Ukloni divlju deponiju" preko koje će građani moći lako i anonimno da učestvuju u evidentiranju divljih deponija u Srbiji, saopštio je danas UNDP.
U Srbiji najmanje 2.200 divljih deponija, građani preko aplikacije mogu da prijave njihove lokacije
Foto: Pixabay
Prema podacima koje su Agenciji dostavile lokalne samouprave, na teritoriji Srbije postoji više od 2.200 divljih deponija, a procenjuje se da taj broj može biti daleko veći.
 
U saopštenju se navodi da na divljim deponijama završi oko 20 odsto komunalnog otpada.
 
Aplikacija je trenutno dostupna za korisnike android uređaja i može se preuzeti OVDE. Uskoro će biti dostupna za preuzimanje i na Google Play Store-u. Verzija za iOS uređaje je u pripremi.
 
Aplikacija "Ukloni divlju deponiju" je izrađena u okviru projekta "Lokalni razvoj otporan na klimatske promene", koji UNDP sprovodi u partnerstvu sa Ministarstvom zaštite životne sredine, uz finansijsku podršku Globalnog fonda za životnu sredinu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.