Đerlek: Čeka nas mirno leto ako revakcinišemo tri miliona ljudi

Ako do kraja juna uspemo da revakcinišeno tri miliona ljudi, sigurno je da ćemo imati mirnije leto i da će moći da se razmišlja o odmorima, rekao je danas predsednik Nacionalnog koordinacionog tela za vakcinaciju Mirsad Đerlek.
Đerlek: Čeka nas mirno leto ako revakcinišemo tri miliona ljudi
Foto: 021.rs
Prema zvaničnim podacima, dve doze vakcine do sada je primilo nešto više od 1,26 miliona građana.
 
Đerlek je ocenio da se kampanjom, tribinama i razgovorom sa građanima povećava broj onih koji se vakcinišu i da su rezultati posebno vidljivi u poslednjih dvadesetak dana.
 
Prema njegovim rečima, najviše se radilo na stručnom, naučno utemeljenom objašnjavanju medicinskim sestrama i studentkinjama da vakcinacija ne može da ugrozi njihovo buduće potomstvo, niti da utiče na sterilitet.
 
"Kada smo pričali o sterilitetu, shvatili smo da su se mnoge studentkinje i medicinske sestre plašile. Ipak, kada su videle da je kovid mnogo opasniji, a da od vakcine niko nije dobio sterilitet, povećan je broj medicinskih sestara i studentkinja koje su se vakcinisale", rekao je Đerlek.
 
Ocenio je i da su građani izloženi velikom broju dezinformacija kada je reč o vakcinama i vakcinaciji, i da su zbog toga uplašeni.
  • Milan NS

    23.04.2021 07:40
    Ovaj odgovorno tvrdi
    da ako se vakcinišemo nećemo se razboleti.
    Jel ova njegova izjava ima neku težinu u smislu odgovornosti?
  • Mareći lekar

    22.04.2021 19:37
    Lupa milione
    Nestvarno
  • Bubamara

    22.04.2021 19:21
    Ne znam za vas, ali ja sam i prosle godine isla na more. A i ove cu :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.