Đerlek: Čeka nas mirno leto ako revakcinišemo tri miliona ljudi

Ako do kraja juna uspemo da revakcinišeno tri miliona ljudi, sigurno je da ćemo imati mirnije leto i da će moći da se razmišlja o odmorima, rekao je danas predsednik Nacionalnog koordinacionog tela za vakcinaciju Mirsad Đerlek.
Đerlek: Čeka nas mirno leto ako revakcinišemo tri miliona ljudi
Foto: 021.rs
Prema zvaničnim podacima, dve doze vakcine do sada je primilo nešto više od 1,26 miliona građana.
 
Đerlek je ocenio da se kampanjom, tribinama i razgovorom sa građanima povećava broj onih koji se vakcinišu i da su rezultati posebno vidljivi u poslednjih dvadesetak dana.
 
Prema njegovim rečima, najviše se radilo na stručnom, naučno utemeljenom objašnjavanju medicinskim sestrama i studentkinjama da vakcinacija ne može da ugrozi njihovo buduće potomstvo, niti da utiče na sterilitet.
 
"Kada smo pričali o sterilitetu, shvatili smo da su se mnoge studentkinje i medicinske sestre plašile. Ipak, kada su videle da je kovid mnogo opasniji, a da od vakcine niko nije dobio sterilitet, povećan je broj medicinskih sestara i studentkinja koje su se vakcinisale", rekao je Đerlek.
 
Ocenio je i da su građani izloženi velikom broju dezinformacija kada je reč o vakcinama i vakcinaciji, i da su zbog toga uplašeni.
  • Milan NS

    23.04.2021 07:40
    Ovaj odgovorno tvrdi
    da ako se vakcinišemo nećemo se razboleti.
    Jel ova njegova izjava ima neku težinu u smislu odgovornosti?
  • Mareći lekar

    22.04.2021 19:37
    Lupa milione
    Nestvarno
  • Bubamara

    22.04.2021 19:21
    Ne znam za vas, ali ja sam i prosle godine isla na more. A i ove cu :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.