Vulin: Stvaranje srpskog sveta rešava nacionalno pitanje Srba

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da "nikome nije smetalo to što su se Nemci ujedinili i tako završili reviziju rezultata Drugog svetskog rata, ali smeta što Srbi žele da žive u jednoj državi".
Vulin: Stvaranje srpskog sveta rešava nacionalno pitanje Srba
Foto: 021.rs
"Verujem da stvaranje srpskog sveta rešava nacionalno pitanje Srba, da zaustavlja širenje ‘velike Albanije’, garantuje Srbima da se genocid nad njima nikada više neće ponoviti, a iznag svega osigurava se dugotrajan mir na Balkanu", rekao je Vulin za Večernje novosti.
 
On smatra da "nije rešenje da svi Srbi žive zajedno u tuđoj državi već da najveći deo Srba živi u svojoj zemlji".
 
"Često čujem da se kaže kako ćemo svi živeti u Evropskoj uniji pa zato nema potrebe da se okupljamo u srpskoj državi. Zaboravalja se da smo mi tako već živeli, vekovima u Osmanskom carstvu, nekoliko decenija u Austro-Ugarskoj, a četiri godine pod komandom Trećeg rajha", naveo je Vulin.
 
Kako je rekao, "zahvaljujući Vučiću, Srbi su postali jedinstven politički narod i proces ujedinjenja je počeo, a to se više neće moći zaustaviti".
  • Dva losa ubise

    02.05.2021 03:04
    Milosa, Sasu i Vulina
    Ako zelite novu Oluju, Bljesak, Maestral i Juzni potez, samo naprijed sokolovi moji.
  • @Istorija nije jedna

    01.05.2021 23:02
    Jeste, prvo su nastali manastiri, pa Fruska gora, pa dinosaurusi, pa mi a onda dok smo bili na letovanju kod Palme u Paraliji (i u povratku se malo zadrzali na Kosovu) dosli Huni i Germani i napravili carstvo
  • Z49

    01.05.2021 21:35
    Reči nisu skupe
    Čime ga je tetka hranila te ovako zbori (da ne kažem onaj drugi glagol)?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.