Preminuo glumac Feđa Stojanović

Pozorišni, filmski i televizijski glumac Feđa Stojanović preminuo je posle duže bolesti u 74. godini u Beogradu, prenose mediji.
Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1973. godine u klasi profesora Milenka Maričića. Bio je stalni član Pozorišta Atelje 212 od 1973. godine. Radio je i kao profesor na Katedri za glumu na Akademiji umetnosti BK Univerziteta.
 
Odigrao je veliki broj uloga u Ateljeu 212, Zvezdara teatru, Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Teatru Madlenianum, Malom pozorištu "Duško Radović", pozorištu "Boško Buha", kao i u mnogobrojnim televizijskim serijama i filmovima.
 
Feđa Stojanović dobitnik je priznanja "Strahinja Petrović", nagrade "Tanhofer" i Povelje za izuzetnu ulogu na Filmskim susretima u Nišu 2002. godine.
 
Prvi put na filmu pojavio se u "Višnji na Tašmajdanu" (1968), a od tada u više od 70 filmova i TV serija. Široj publici najpoznatiji je po ulogama u filmovima "Kupi mi Eliota" ( 1998), "TT sindrom" (2002), "Mala noćna muzika" (2002) i "Čarlston za Ognjenku" (2008), kao i u serijama "Bolji život", "Srećni ljudi", "Porodično blago", "Vojna akademija", "Moj rođak sa sela", "Montevideo, bog te video", "Žigosani u reketu" i "Istine i laži", a svoju poslednju ulogu odigrao je u seriji "Kralj Aleksandar".
 
Stojanović je radio kao profesor na katedri za glumu na Akademiji umetnosti BK univerziteta.
 
Reditelj Uroš Stojanović koji je preminuo 2017. godine bio je Feđin sin.  
 
Vreme i mesto sahrane i komemoracije biće naknadno objavljeno. 
  • jelena

    05.05.2021 22:52
    Dragi Feđa neka ti je večna slava i hvala za sve uloge.
    Bio si sjajan glumac i još bolji čovek.
  • Glas

    05.05.2021 22:23
    Otišao je još jedan velikan srpskog glumišta.
    Pokoj mu duši, a na nama je da ne zaboravimo doprinos koji je dao kulturi našeg roda.
  • ZX

    05.05.2021 20:07
    Dobri odlaze sve brže
    Ostavi nas čovek i glumac. Pamtićemo ga po dobru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.