Onlajn trening za novinare u organizaciji Share fondacije i OEBS

SHARE Fondacija, u saradnji sa Misijom OEBS-a u Srbiji, tokom juna organizuje onlajn trening iz oblasti zaštite podataka o ličnosti za novinare i medijske organizacije širom Srbije.
Onlajn trening za novinare u organizaciji Share fondacije i OEBS
Foto: Pixabay
Kako poručuju u fondaciji, cilj treninga je da unapredi poštovanje zaštite podataka o ličnosti i pomogne medijima da implementiraju propise, standarde i dobre prakse u skladu sa njihovim mogućnostima. 
 
Treninge će držati stručnjaci SHARE Fondacije iz oblasti prava na privatnost, zaštite podataka i digitalne bezbednosti, kao i predstavnici Kancelarije Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti. 
 
Očekivano trajanje dvodnevnog treninga je do pet sati ukupno.
 
Neke od tema koje će se obrađivati na treninzima su: ekonomija podataka, pravni osnovi i principi obrade podataka o ličnosti, zaštita podataka i novinarski izuzetak, prava građana, tipične povrede privatnosti, procedure za zaštitu prava, značaj dobrih praksi digitalne bezbednosti za zaštitu podataka.
 
Tokom juna biće održan serijal dvodnevnih treninga, a planirane termine i registraciju možete videti na ovom linku. Registracija će biti otvorena najkasnije do 21. maja, u zavisnosti od iskazanog interesovanja.
 
Sprovođenje treninga je podržano u okviru projekta Misije OEBS-a u Srbiji "Konsolidovanje procesa demokratizacije u sektoru bezbednosti u Srbiji", koji je finansijski podržala Švedska agencija za međunarodnu razvojnu saradnju. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.