Zaposleni preko programa "Moja prva plata" dobiće uskoro novac za april

Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) saopštila je danas da je korisnicima Programa podsticanja zapošljavanja mladih "Moja prva plata" počela isplata novčane naknade za april i pozvala poslodavce da do 10. maja dostave izveštaj za prethodni mesec o obavljenim radnim aktivnostima nezaposlenih koje su angažovali.
Zaposleni preko programa "Moja prva plata" dobiće uskoro novac za april
Foto: 021.rs
U saopštenju ističu da izveštaj poslodavca o prisutnosti na radnom mestu nezaposlenih, angažovanih po tom programu, predstavlja osnovu za isplatu naknade.
 
Podsećaju da Program "Moja prva plata" podrazumeva osposobljavanje nezaposlenih za samostalan rad na konkretnim poslovima u kompanijama, radi sticanja znanja, veština i kompetencija za obavljanje posla.
 
Program traje ukupno devet meseci, počeo je od decembra meseca prošle godine, a nezaposleni su u program uključeni i kod poslodavca iz privatnog sektora - 85 odsto i kod poslodavaca iz javnog sektora - 15 odsto.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija