Još dve lokacije na Kopaoniku dobijaju gondole, raspisan tender

Skijališta Srbije raspisala su tender za gradnju novih gondola.
Još dve lokacije na Kopaoniku dobijaju gondole, raspisan tender
Foto: Pixabay
U pitanju su dve lokacije na Kopaoniku - od Vojnog doma do vrha Mali Karaman i nova instalacija na trasi nekadašnje dvosedne žičare Centar.
 
Na prvoj lokaciji gradiće se kombinovana gondola kako bi bilo nastavljeno povezivanje korisnika skijališta koji dolaze iz pravca Brzeća do vrha Mali Karaman koristeći novoizgrađenu gondolu, a kojima je potrebno omogućiti da lako dođu i do centra Suvo Rudište, objavila je eKapija.
 
Projektom je potrebno rešiti brzo i lako izvlačenje sa do sada opterećene četvorosedne žičare Mali Karaman, a posebno kada se korisnici skijališta vraćaju ka novoizrađenoj gondoli u povratku kući, navodi se u tehničkoj dokumentaciji.
 
Dodaje se da izabrani ponuđač treba da izradi idejno rešenje gondole za izabranu trasu, da finansijsku procenu ulaganja, odredi mikrolokacije za sve stanice i izradi odgovarajuće rešenje za ski stazu.
 
Kada je reč o drugoj lokaciji, navodi se da zbog razvoja turističkog smeštaja na lokaciji Suvo Rudište poslednjih godina i stvaranja velikih gužvi na ključnim instalacijama u dolini sportova, Skijališta Srbije žele da aktiviraju nekadašnju trasu dvosedne žičare centar. Zbog, kako navode, rasterećenja postojeće instalacije Pančićev vrh, a kako bi se i lakše koristio veliki broj izgrađenih staza na Pančićevom vrhu.
 
Od projektanta se traži tehnička dokumentacija za idejno rešenje trase instalacije šestosedne žičare, objekta garaže i restorana na vrhu žičare, zatim, idejno rešenje ski staze od polazne stanice do ambulante i za kanalizacioni kolektor od izlazne stanice do mesta priključenja na postojeću mrežu.
 
Dužina ove žičare biće oko 1.550 metara, a rok za podnošenje ponuda je 18. maj.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija