Hag prebacuje Radovana Karadžića u Veliku Britaniju

Velika Britanija prihvatila je da se na njenu teritoriju radi izdržavanja kazne prebaci bivši vođa bosanskih Srba Radovan Karadžić, osuđen u Haškom sudu na doživotni zatvor za genocid, ratne zločine i
Karadžić se nalazi u pritvornom centru UN u Hagu.
 
On čeka da bude prebačen u zatvor koji se nalazi van Holandije, gde će izdržavati kaznu, između ostalog, za svoju ulogu u masakru u Srebrenici za vreme bosanskog rata.
 
Karadžić je ranije tražio da podnese žalbu na pravosnažnu presudu kojom je osuđen na doživotni zatvor zbog genocida i zločina protiv čovečnosti nad nesrbima tokom rata u BiH, ali je Mehanizam za međunarodne krivične sudove odbio taj zahtev.
  • dr

    28.05.2021 02:08
    @BulevarEvrope
    stvarno jezivo da postoje samozvani novosadjani koji velicaju karadjica I mladica
  • g pen

    13.05.2021 13:54
    Ok, neka ga zadrze. Ali reklamacije ne primamo da ne bude da nam ga vrate kao sto su kralja.
  • BulevarEvrope

    13.05.2021 06:59
    @9
    Zaista jezivo saznanje da u mom gradu postoje samozvani Novosadjani koji bi u zatvor slali ljude samo zbog jednog slova.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.