Prodate Mataruška i Bogutovačka banja za 216 miliona dinara

Po početnoj ceni od 216,5 miliona dinara firma FMO Ekonom iz Ušća postala je vlasnik firme "Mataruška i Bogutovačka banja" u stečaju, a tako i više turističkih i ugostiteljskih objekata u tim banjama.
 Prodate Mataruška i Bogutovačka banja za 216 miliona dinara
Foto: Pixabay
To je objavila Agencija za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU).
 
Prodaja je obavljena javnim nadmetanjem, a početnu cenu od 1,8 miliona evra potvrdio je samo kupac. Kupljena firma je u vlasništvu više hotela, vila i restorana, kao i pratećih objekata u ovim banjama.
 
Prema spisku imovine koji je ALSU objavio, novog vlasnika u Mataruškoj banji dobili su hotel “Termal”, i deo hotela “Žiča”, restoran “Jugoslavija”, restoran-poslastičarnica “Kapica”, objekti Staro i Novo kupatilo, vile "Kozara", "Triglav" i polovina vile "Stolovi".
 
Po istoj ceni dobijeni su i Hotel "Mineral", objekat "Staro kupatilo", depandansi "Mineral" i Cvet i restoran Cvet u Bogutovačkoj banji. Prema podacima APR-a, FMO Ekonom čija je pretežna delatnost proizvodnja nameštaja za poslovne i prodajne prostore, osnovana je 2013. godine, a jedini vlasnik i direktor je Dejan Antonijević.

Teme

banja
  • Jasmina

    18.03.2024 08:24
    Hoćemo ime vlasnika Imenom i prezimenom. Ko su vlasnici??? I ko je nas pitao da se prodaje naša društvena imovina? Lopovi vladaju ovom zemljom još od Obrenovića.
  • Mile

    13.05.2021 13:35
    @The Lalosh
    Znači sa novcima se dešava sledeće: Nakon stečaja se raspiše licitacija. Na licitaciji dolazi do promene vlasnika tako što se "isplate poverioci" (uglavnom manje od njihovog potraživanja) a kupac stiče vlasništvo. I tu je kraj, novca nema a preduzeće je promenilo vlasnika. I u tome je sva suština srpske tranzicije "iz društvenog i državnog u privatno vlasništvo" . Jedino, ostadosmo bez odgovora na pitanje "a gde se dede društveno i državno vlasništvo" koje je pre tzv tranzicije predstavljalo osnovu srpske ekonomije i dominantne vlasničke odnose u privredi. I zato osećamo da je "vuk sit a da ovce nisu na broju".
  • Nina

    13.05.2021 10:09
    Šifra delatnosti
    Uvidom u apr, vrlo lako možemo da vidimo da se navedena kompanija iz Kraljeva bavi delatnošću 3101 - proizvodnja nameštaja i za poslovne i prodajne prostore. Izuzetno kompatibilno sa banjom. Vulin obilazi, država daje podsticaje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija