Tokom noći četiri autobusa iz Srbije otišla u Grčku

Danas zvanično počinje turistička sezona u Grčkoj, a za naše državljane otvoren je granični prelaz između te zemlje i Severne Makedonije - Evzoni.
Tokom noći četiri autobusa iz Srbije otišla u Grčku
Foto: FoNet/AP
Do tog graničnog prelaza, koji će, kako je najavljeno, biti otvoren od 7 do 23 časa, treba proći i našu granicu sa Severnom Makedonijom.
 
Na graničnom prelazu Preševo trenutno je desetak automobila koji čekaju da uđu u Severnu Makedoniju, ali malo je onih koji idu u Grčku.
 
Tokom noći put Grčke su otišla četiri autobusa, piše RTS.
 
Uslov za ulazak u tu zemlju je potvrda o vakcinaciji, priznaju se sve vakcine, potrebno je da prođe 14 dana od revakcinacije, ili digitalni zeleni sertifikat. Za one koji nisu vakcinisani potreban je negativan PCR test, ne stariji od 72 sata. Svi putnici moraju da imaju popunjen pfl obrazac.
 
U Grčkoj se postepeno ublažavaju epidemiološke mere. Još uvek važe osnovne mere, distanca, maske i higijena. Tako će biti na plažama, restoranima i u zatvorenom prostoru.
 
Što se tiče kulturnih dešavanja i otvaranja muzeja i bioskopa, planira se postepeno do kraja maja.
  • instagram

    15.05.2021 12:13
    Da li nasi ljudi jos negde letuju sem u Grckoj?
  • miky

    15.05.2021 11:54
    Jesu li poneli sa sobom paradajz?
  • Peka

    15.05.2021 11:08
    To je Vučić poslao četiri autobusa od onih 104 koji ga redovno prate na mitinzima, do Parajlije da i tamo daju podršku Palmi i potvrde da nije zlostavlja maloletnica. Ovde je to već obavio preko svojih televizija sa nacionalno frekfrencijom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.