Državljani Srbije se raspituju za evakuaciju iz Izraela

Počasni konzul Srbije u Izraelu Aleksandar Nikolić izjavio je danas da su državljani Srbije počeli da se raspituju o mogućnostima da se evakuišu iz Izraela i vrate u Srbiju.
Državljani Srbije se raspituju za evakuaciju iz Izraela
Foto: FoNet/AP
Prema njegovim rečima, najveći problem za eventualni povratak predstavljaju otkazani letovi iz te zemlje.
 
Kako je rekao za RTS, među poginulima i ranjenima nema srpskih državljana.
 
"Suočavamo se sa prvim obraćanjima naših državljana, uglavnom studenata na specijalizaciji, koji se raspituju za operativno-logističke mogućnosti napuštanja zemlje i povratka u Srbiju", izjavio je Nikolić.
 
Navodi da glavni međunarodni aerodrom u Tel Avivu preusmerava sletanja na aerodrom "Ramon", dok avioni još uvek poleću iz Tel Aviva, ali je problem što je najveći broj letova već otkazan.
 
U Izraelu živi oko 1.500 državljana Srbije.
 
"Oni se mogu podeliti u dve grupe, na one koji ovde žive decenijama – naturalizovani dvojni državljani, uglavnom jevrejskog porekla i na one koji borave privremeno zbog akademskih specijalizacija, sportskih i poslovnih angažmana", objašnjava Nikolić.
  • Станко

    16.05.2021 07:05
    Жал
    Двојно држављанство, значи да су већином у својој домовини. Они који немају Израелске документе треба помоћи да се врате, остали нека путују где хоће и како могу.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.