Ukidanje rominga sa Grčkom možda od 1. jula

Ministarka telekomunikacija Tatjana Matić najavila je da će verovatno krajem sledeće nedelje sa svojim grčkim kolegom razgovarati o Sporazumu o ukidanju rominga između dve zemlje.
Ukidanje rominga sa Grčkom možda od 1. jula
Foto: Pixabay
Ona je istakla da veruje da će sporazum odmah stupiti na snagu, ali da je za njegovu primenu potreban određeni vremenski period te da se ukidanje rominga sa Grčkom može poklopiti sa ukidanjem rominga za Zapadni Balkan, što je najavljeno za 1. jul.
 
"Mi smo sporazum o smanjenju cena rominga sa Grčkom planirali još prošle godine i on je trebalo da bude potpisan mnogo ranije. Međutim, pandemija korona virusa je te planove poremetila, ali sada već možemo očekivati smanjenje cena rominga", navela je ministarka.
 
"Ispregovarali smo sa Grčkom roming sporazum, prema kome naši građani koji dolaze u Grčku više neće plaćati tarifu za inostranstvo, već će to biti kao lokalni poziv i slanje SMS poruka", rekla je nedavno premijerka Ana Brnabić.
 
Podsećamo da se od 1. jula ukida roming u zemljama Zapadnog Balkana. 
 
To znači da će državljani Srbije prilikom boravka u Bosni i Hercegovini, Albaniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori moći da telefoniraju po istim cenama kao kod kuće.
 
Sporazum o ukidanju naknada za roming između zemalja Zapadnog Balkana potpisan je pre dve godine, 4. aprila 2019, a od jule te godine počelo je postepeno smanjivanje naknadi za roming.
  • 9

    16.05.2021 00:20
    Kada
    će neki bilmez razgovarati da se ukine zeleni
    karton za Makedoniju jer se kartoni uvode na
    bazi reciprociteta a nisu ga Makedonci prvi uveli
    nama već mi njima. Što se tiče rominga u EU
    je ukinut pre dve godine po istom principu ali
    sa bananskim tigrovima i liderima Evrope i dalje
    se razgovara izgleda samo sa distance il preko nišana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija