Gužve i višesatna čekanja na Horgošu i Kelebiji

Na graničnim prelazima Horgoš i Kelebija, na izlazu iz Srbije, formirale su se kolone automobila, javlja RTS.
Gužve i višesatna čekanja na Horgošu i Kelebiji
Foto: 021.rs
Građani koji su slavili Ramazanski bajram vraćaju se u Zapadnu Evropu, u Austriju i Nemačku - tamo je bio i produženi vikend pa je sve to stvorilo gužvu na povratku.
 
Dodatnu gužvu stvara i to što na graničnim prelazima u Mađarskoj i dalje važe restriktivne mere - da se uđe u Mađarsku potreban je ili PCR test ili potvrda o vakcinaciji.
 
Svi koji su u tranzitu moraju da dokažu da imaju boravak u Austriji ili Nemačkoj i kada sve to granični policajci i carinici u Mađarskoj provere - po vozilu to traje 10 do 15 minuta i to stvara gužve.
 
Čeka se oko dva sata da bi se izašlo iz zemlje, a da bi se ušlo u Mađarsku treba još četiri sata.
 
Na Horgošu je čekanje, da bi se prešla srpsko-mađarska granica, oko pet do šest sati, a na Kelebiji tri do četiri sata.
 
Na Bačkom bregu kod Sombora nema dužih zadržavanja.
  • Alelsandra Sumonja

    16.05.2021 19:07
    11 sati cekanja nocas na horgosu!katastrofa!!!
  • Nn

    16.05.2021 08:45
    Bački breg
    Na Bačkom bregu Madjarski carinici puštaju tranzit samo ako je lice vakcinisano ili preležalo Coronu, ostale vraćaju nazad, tako da ko nema jedno od ta dva i prolazi u tranzitu bolje da ne pokušava preko Bačkog brega.
  • VojvođanskiCrmogorac

    16.05.2021 07:42
    masa
    Kao i uvek ti likovi ne mogu da shvate da postoji i Bački Breg kao granični prelaz. Znaju samo za auto-put i onda "zatrpavaju" granične prelaz Horgoš. Svojevremeno, na letovanju u Grčkoj, upoznah porodicu iz Severne Makedonije koja živi i radi u Nemačkoj. Natpisi u štampi kažu gužve na Horgošu, višesatna čekanja, kažem im ja imate Kelebiju, Bački Breg, a odgovor supruge "moj muž je navikao da ide preko Horgoša i neće da eksperimentiše"!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.