Centar za odbranu od grada: Svi radarski centri imaju dovoljan broj raketa

Povodom najavljenih vremenskih nepogoda na koje danas upozoravaju meteorolozi, zvaničnici navode da svi radarski centri u Srbiji imaju dovoljan broj protivgradnih raketa.
Centar za odbranu od grada: Svi radarski centri imaju dovoljan broj raketa
Foto: Pixabay (ilustracija)
Kako je danas objavila RTS, od početka sezone u Srbiji je protivgradna zaštita dejstvovala samo pet dana, a manjih šteta imali su čačanski voćari.
 
"Imamo optimalnu količinu raketa u ovom trenutku. Mi smo do sada raspolagali sa 17.500 raketa, s tim da smo za pet dana dosadašnjeg dejstva potrošili 256 raketa i treba da konstatujemo da je za ovaj deo sezone s obzirom da je maj jedan od najnestabilnijih meseci to daleko, daleko ispod proseka", rekao je načelnik Centra RHMZ Srbije za odbranu od grada Zoran Babić.
 
Kako se navodi, Radarski centar Valjevo prvi je potpuno automatizovan.
 
Ove sezone protivgradna zaštita Srbije sa 236 daljinskih lansirnih stanica tehnički je još spremnija za dejstva.
  • zunzara

    17.05.2021 14:42
    Baš tako, imaju dovoljno
    raketa da isprobaju dal' su stanice operativne a za dalje, pa raspisaće javnu nabavku čisto da se problem ne reši do jeseni. A i da bezobraznici ne kažu da sve ide direktnim dogovorom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija