Zorana Mihajlović i Ana Brnabić položile kamen temeljac za izgradnju hidroelektrane u Foči

Danas je položen kamen temeljac za izgradnju hidroelektrane "Buk Bijela" u Foči i tada je rečeno da je plan da ta hidroelektrana bude gotova za četiri godine.
Zorana Mihajlović i Ana Brnabić položile kamen temeljac za izgradnju hidroelektrane u Foči
Foto: FoNet
Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla je i da ovo nije jedini projekat koji će zajednički realizovati Srbija i Republika Srpska.
 
Ona je obećala da će "Buk Bijela" biti gotova pre roka i da će se tako "pokazati šta znače zajednički rad i efikasnost".
 
"Želimo da pokažemo da je regionalno povezivanje dobro zbog svih građanki i građana celog regiona. Drina je reka koja nas spaja i da nas nikad više ne razdvaja. Ovo je istorijski dan, jer se decenijama govorilo o 'Buk Bijeloj'", rekla je Mihajlović.
 
Ocenila je da je infrastrukturno povezivanje, bilo da je transportno ili energetsko, najvažnije za budući razvoj.
 
Zorana Mihajlović je, zajedno sa premijerkom Anom Brnabić i predsednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem, prisustvovala polaganju kamena temeljca za izgradnju hidroelektrane.
  • Borislav

    17.05.2021 22:32
    A rafting?
    Jel to znači da nema više raftinga?
  • Trtoš

    17.05.2021 21:19
    Ova hidroelektrana se gradi već skoro četrdesetak godina i dobar deo poslova je već završen.
  • Ekolog

    17.05.2021 19:17
    Da li je radjena procena uticaja na životnu sredinu? Da li je dostupna javnosti i struci na proceni? Nije da vam nista ne verujem, ali vam BAS nista NE VERUJEM!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.