Inicijativa: Hitno uplatiti pomoć svim građanima

Inicijativa žena Srbije zatražila je danas da Ministarstvo finansija uplati novčanu pomoć države svim punoletnim građanima bez obzira da li su se posredstvom portala eUprave prijavili ili ne.
Inicijativa: Hitno uplatiti pomoć svim građanima
Foto: Pixabay
"Imajući u vidu da deo punoletnih građana iz nepoznatih razloga ili razloga navedenih u generičkim porukama nije mogao da se prijavi za pomoć države u vrednosti od 60 evra, radi ublažavanja posledica pandemije izazvane virusom Kovid 19, Inicijativa žena Srbije upućuje apel nadležnom ministarstvu da pomoć uplati svima", navodi se u saopštenju te nevladine organizacije.
 
S obzirom da su smetnje, kako se navodi u poruci, vezane za neusklađenost podataka sa registrom Ministarstva unutrašnjih poslova, neophodno je u hitnom postupku rešiti te probleme između organa javne uprave, jer služiti građanima znači služiti svim njenim državljanima, bez diskriminacije onih koji su "greška" u radu unutar dva ministarstva, naglašava Inicijativa žena Srbije.
 
Podsetimo, neki ljudi nisu uspeli da se prijave za pomoć preko portala eUprava.
 
Građani su javljali da su dobijali obaveštenja da ne ispunjavaju uslove ili da je prijava već registrovana, iako se još uvek nisu prijavili.
  • A

    18.05.2021 13:00
    A
    Apsolutno podrzavam da svi i deca maloletna dobiju! I ovo je zaista malo obzirom daje sve poskupelo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.