Prijemne ispite za specijalizovane gimnazije i umetničke škole položilo 89,5 odsto učenika

Prijemne ispite za specijalizovane gimnazije i odeljenja, umetničke i muzičke škole, kao i bilingvalna odeljenja, položilo je 6.228 učenika, što je 89,5 odsto onih koji su pristupili polaganju.
Prijemne ispite za specijalizovane gimnazije i umetničke škole položilo 89,5 odsto učenika
Foto: 021.rs
Kako je saopštilo ministarstvo prosvete, prijemne ispite polagali su učenici nadareni za istoriju, geografiju, biologiju, hemiju, matematiku, IT, scensku i audio-vizuelne umetnosti i umetničke škole.
 
Od 1.011 učenika koji su polagali prijemni za upis u srednje muzičke škole, 950 je položilo, što je 94 odsto, kaže se u saopštenju.
 
Prijemni ispit za odeljenja za nadarene za scensku i audio vizuelnu umetnost položilo je 163 učenika, od 176 koliko je polagalo, odnosno 92,6 odsto.
 
Od 78 učenika koliko je polagalo prijemni ispit za odeljenja za nadarene za fiziku, položilo je 72, što je 92,3 odsto.
 
Za bilingvalna odeljenja prijemni ispit je polagalo 670 učenika, a položilo 616, što je 91,9 odsto.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija