Preduzetnik uhapšen zbog utaje poreza

U zajedničkoj akciji inspektora Poreske policije i pripadnika MUP uhapšena je jedna osoba zbog sumnje da je utajila 4,43 miliona dinara poreza.
Preduzetnik uhapšen zbog utaje poreza
Foto: Pixabay
Kako se navodi, osumnjičeni je u svojstvu odgovornog lica privrednog društva i vlasnika preduzetničke radnje iz Merošine izvršila krivično delo poreske utaje.
 
Osumnjičenom se pripisuje da je, u nameri da delimično izbegne plaćanje PDV, tokom prometa robe izvršio tri nivelacije cena, tako što je umanjio cenu sa 17,9 miliona na 3,4 miliona dinara.
 
Zatim je tu robu prodao privrednom društvu iz Niša i na taj način je izbegnuto plaćanje PDV u iznosu od 1.500.250,86 dinara, dodaje se u saopštenju.
 
Takođe, prihod koji je ostvaren po osnovu obavljanja samostalne delatnosti pružanjem usluga u građevinarstvu u ukupnom iznosu od 15.865.109,04 dinara nije iskazan u poslovnim knjigama i u poreskom bilansu za 2018. godinu.
 
Na taj način umanjena je oporeziva dobit i izbegnuto plaćanje poreza na prihode od samostalne delatnosti i pripadajućih doprinosa za socijalno osiguranje u ukupnom iznosu od 2.920.295,77 dinara.
 
Osumnjičenom je određena mera zadržavanja do 48 časova i on je, uz krivičnu prijavu, sproveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Prokuplju.
  • Džo

    20.05.2021 15:43
    Ajde
    Da li e utaja, kada dobiješminimalac a ostalo na ruke? Oklen mu keš za plate? Da li mu je poslala, ženina tetka iz Kanade?
  • VladaN

    20.05.2021 13:47
    A “Belog” Dj-a...
    ... kreditirare za porez ili u najboljem slučaju mu odlažete plaćanje u nedogled. Jadnici.
  • Bombon

    20.05.2021 11:24
    Željko Mitrović gleda i umire od smeha.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.