Vlada Srbije: Novčana pomoć noćnim klubovima i barovima

Noćni klubovi i barovi, koji beleže pad prometa od 70 odsto tokom pandemije, uskoro će moći da se prijave za novčanu pomoć iz budžeta.
Vlada Srbije: Novčana pomoć noćnim klubovima i barovima
Foto: FoNet (Vlada Srbije/Slobodan Miljević)
Odluku o pomoći donela je Vlada Srbije na današnjoj sednici, a tačan iznos biće utvrđen naknadno.
 
"Imajući u vidu da je rad noćnih barova i noćnih klubova od početka epidemije bio ograničen, predložen je još jedan vid sektorske pomoći u cilju ublažavanja ekonomskih posledica. Kao mera podrške očuvanja rada noćnih barova i noćnih klubova, koji su imali pad prometa od preko 70 odsto, predložena je isplata bespovratnih sredstava čiju će visinu vlada utvrditi posebnim aktom", navodi se u saopštenju Vlade.
 
Javni poziv za podnošenje zahteva za utvrđivanje prava na pomoć biće objavljen na internet prezentaciji Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.
 
Rok za podnošenje zahteva biće 15 dana od dana njegove objave.
  • Bravo!

    21.05.2021 10:59
    Otimaj penzionerima 10% i deli nocnim klubovima i barovima.
  • g pen

    21.05.2021 06:40
    Uboga sirotinja, sigurno nemaju sta da jedu a nisu ostavili u steku. Niti su ucili da nesto rade. Jos jedan dokaz da je ovo drzava olosa za olose. Sram da vas bude. Ivi sto cutite ste saucesnici.
  • xyz

    20.05.2021 21:14
    A 90%, a mozda i vise vode uredno prijavljene konobare i osoblje, kao sto i na svako pice placaju pdv????

    U tom slucaju moze, inace katanac licemerima

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.