Optužnica protiv Zorana Drobnjaka zbog nesreće na nezavršenom delu Koridora 11

Više javno tužilaštvo u Valjevu je podnelo optužnicu protiv Zorana Stojisavljevića i Zorana Drobnjaka, kao i Javnog preduzeća "Putevi Srbije", zbog saobraćajne nesreće novembra 2017. godine.
U toj nesreći na putu Ub - Lajkovac su dve osobe poginule, a jedna je povređena.
 
Podsetimo, nesreća se dogodila 12. novembra 2017. godine na neotvorenom delu autoputa Ub - Lajkovac, u Stublenici. 
 
Kako se navodi u optužnici, vozač "mercedesa" se tada kretao iz pravca Valjeva ka Beogradu i kad je došao do mesta Nepričava skrenuo na trasu autoputa u izgradnji, prošao pored betonskih prepreka od kojih je jedna bila pomerena i omogućavala prolaz desnom stranom asfaltirane saobraćajne trake, da bi potom u mestu Stublenica udario u neosvetljenu betonsku barijeru, nakon čega je sleteo sa autoputa u izgradnji.
 
Tužilaštvo navodi da su nakon sprovedene istrage protiv izvršnog direktora Sektora za održavanje puteva prvog i drugog reda u JP "Putevi Srbije" Zorana Stojisavljevića, generalnog direktora Zorana Drobnjaka i JP "Putevi Srbije" prikupljeni dokazi koji "potkrepljuju opravdanu sumnju da su izvršili krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz čl. 297. st. 2 KZ u vezi krivičnog dela nesavesno vršenje nadzora nad javnim saobraćajem iz čl. 295. st. 1 KZ".
 
Takođe se navodi da su Stojisavljević i Drobnjak nesavesnim vršenjem dužnosti - nepreduzimanjem mera za obezbeđenje deonice budućeg autoputa i nepreduzimanjem mera nadzora i kontrole rada ostvarili korist za JP "Putevi Srbije" u iznosu od 8.948.102,40 dinara.
  • Zzx

    22.05.2021 15:30
    Niko, niko kao mi
    Srbija je cirkus koji radi 24 sata dnevno.
  • artist

    22.05.2021 11:11
    Da li to znaci da ce biti i osudjen?
  • Strasno

    22.05.2021 10:11
    Spomenik zrtvama
    Drobnjak je vec spomenik svim zrtvama na putevima, 14 godina. Setaju ga od gradilista do gradilista da ga sef postrojava pred radnicima i preslisava i tako godinama. Od 2007. vodi "Puteve Srbije". Nema drugog i boljeg vec 14 godina. A on se samo smejulji. I radi dalje...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.