Pripadnici Vojske Srbije odlaze u mirovnu misiju u Liban

Danas je organizovan ispraćaj pripadnika Vojske Srbije koji će narednih šest meseci biti angažovani u multinacionalnoj operaciji Ujedinjenih nacija UNIFIL u Libanu.
Ministar odbrane Nebojša Stefanović je u pančevačkoj kasarni "Narodni heroj Stevica Jovanović" poručio srpskim mirovnjacima da je uveren da će oni svoje zadatke izvršavati časno i predano i da će predstavljati Srbiju na najbolji mogući način, "ponašajući se onako kako to dolikuje srpskom vojniku".
 
On je podvukao i potrebu da se vodi računa o epidemiji kovida i svemu drugome što bi moglo da ugrozi njihovo zdravlje.
 
"Što se tiče vaše bezbednosti, uveren sam da ćete vi, zajedno sa vašim starešinama, preduzeti sve što je potrebno da bi svi naši ljudi bili bezbedni u svakom trenutku", rekao je Stefanović.
 
Dodao je da će država budno pratiti svaki događaj u Libanu i biti spremna da reaguje i pomogne u zaštiti njihove bezbednosti.
 
Pripadnici Vojske Srbije angažovani su u misiji UNIFIL u Libanu od decembra 2010. godine. Od ukupno 177 pripadnika koji se nalaze u misiji u okviru ove rotacije biće zamenjena 142. Glavnicu tog broja čine pripadnici pešadijske čete iz sastava Prve brigade Kopnene vojske.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.