Načelnik Generalštaba Mojsilović: Ostaje obaveza vakcinacije vojnika

Načelnik Generalštaba Milan Mojsilović izjavio je da odluka o obaveznoj vakcinaciji u Vojsci Srbije za sada ostaje na snazi, preneo je danas N1.
Načelnik Generalštaba Mojsilović: Ostaje obaveza vakcinacije vojnika
Foto: 021.rs
"Što se tiče imunizacije i vakcinacije pripadnika Vojske Srbije odluka o obaveznoj primeni u skladu sa preporukama Kriznog štaba je na snazi i ima svoj dinamički rok", rekao je Mojsilović.
 
On je naredbu o obaveznoj vakcinaciji potpisao prošle nedelje.
 
Mojsilović je rekao da će "nakon 'dolaska' do određenog procenta koji garantuje neku vrstu imuniteta među svim pripadnicima Vojske Srbije, a dodiruje se ili se vezuje na kolektivne zadatke u procesu izvršavanja svih onih elemenata za šta vojska i postoji", obaviti analizu i odrediti dalji pravac aktivnosti.
 
"Za sada, odluka ostaje na snazi", istakao je Mojsilović. 
  • Mile

    08.06.2021 08:00
    I šta bi sa kontrolom ministarstva odbrane od strane zaštitnika građana povodom prisilne vakcinacije koja je sprovedena u vojsci protiv ustava ove zemlje i sa prijavom protiv načelnika generalštaba? Naravno ništa, niko više i ne pominje to. E Srbijo među šljivama, među s......
  • Ljupko

    24.05.2021 08:36
    Sramotno saopstenje
    sram te bilo nacelnice preporuka nije zakon to se zna i u osnovnoj skoli
    ali kakav nacelnik takva i vojska .vojsko ne daj da te ucenjuju sram ih bilo
  • МилеНС

    23.05.2021 22:35
    гажење
    Противуставно и противзаконито. Нека се он боде сваки дан ако жели...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.