Nadležni godinu dana ne otkrivaju gde je nestalo 87.500 evra iz policijskog sefa

Iako je pre više od godinu dana utvrđeno da je iz sefa Uprave kriminalističke policije u Beogradu nestalo 87.500 hiljada evra, novac do danas nije pronađen, niti je slučaj rasvetljen.
Nadležni godinu dana ne otkrivaju gde je nestalo 87.500 evra iz policijskog sefa
Foto: 021.rs
Istragu vodi Više javno tužilaštvo koje u odgovoru Insajderu navodi da je za sada osumnjičeno samo jedno lice i to za blaže krivično delo, odnosno za nesavestan rad u službi. Gde je nestali novac - pitanje je koje je ostalo bez odgovora jer postupak i dalje traje.
 
Iako je bilo očekivano da će se policija potruditi da što pre skine mrlju i otkrije ko je u martu prošle godine iz sefa MUP-a uzeo novac prethodno zaplenjen pljačašima i počiniocima drugih krivičnih dela, to se do danas nije desilo. To posebno čudi ako se zna da pristup sefovima u policiji ima ograničen broj zaposlenih, navodi Insajder.
 
Da nedostaje novac iz sefa Uprave kriminalističke policije utvrdili su pripadnici Policijske uprave za Grad Beograd u postupku kontrole postupaka čuvanja i postupanja sa privremeno oduzetim predmetima u pretkrivičnom postupku.
 
Tužilaštvo je tada u odgovoru Insajderu navelo da u saradnji sa policijom utvrđuje navedene nepravilnosti odnosno zloupotrebe.
 
U međuvremenu, Sektor unutrašnje kontrole MUP-a podnosi krivičnu protiv jednog lica. U pitanju je bivši šef Odseka za suzbijanje otmica G. M. za koga mediji početkom godine prenose da je u penzionisan. Inače, on je prethodno nagrađivan kao jedan od policajaca zaslužan za rasvetljavanja otmica i hapšenja otmičara.
 
Prema saznanjima Insajdera, Služba unutrašnje kontrole (SUK) protiv sada penzionisanog policajca podnosi krivičnu prijavu za nesavestan rad u službi što predstavlja blaži oblik procesuiranja. Tačnije, on se sumnjiči jer nije izvršio dužnost nadzora. Za ovo krivično delo, u slučaju kada je nastala imovinska šteta veća od 1,5 miliona dinara, zaprećena je kazna do pet godina zatvora.
 
SUK ni protiv G. M. ni protiv nekog drugog nije pokrenuo disciplinski postupak.
 
U Višem tužilaštvu osim što potvrđuju da se postupak za sada vodi samo protiv jednog lica sa inicijalima G. M, ne dostavljaju odgovor na pitanje zašto do danas slučaj nije rešen.
 
"Obavestićemo javnost kada kumulativ prikupljenih dokaza bude dovoljan za donošenje javnotužilačke odluke", dodaje se u odgovoru Insajderu.
  • Rile

    24.05.2021 14:39
    Opet moja pokojna baba Anka
  • Banderaš

    24.05.2021 13:48
    Korupcija
    Srpska policija je ubila našeg predsednika(Stambolic),ubili su našeg premijera(Đinjic),otimi su naše građane(Miškovića,Miliju Babica,Beka..),ubijali,sakatili naše građane ,gajili marihuanu,švercuju oružje,ljude,drogu,pa zar se neko čudi ģde su pare iz sefa namenjene penzijama?!
  • Bb

    24.05.2021 12:08
    Bb
    Podelili novce izmedju sebe koje bijo najblizi. Dali ce nekom odgovarati...? Normalno da ne! Ovo je sitnica koliko se dele od raznih zaplena i otimanja. Koliko policajaca i inspektora se naglo obogatilo u zadnjih par godina od plateee...? Nema nama vise spasa kao naciji i tu je kraj!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija