Repac: Policija reagovala pravovremeno u slučaju navijača Crvene zvezde, bila je krajnje efikasna

Potpukovnik policije Radoslav Repac ocenio je da je reakcija policijaca u subotu uveče, prilikom nereda dela navijača Crvene zvezde kod Beton hale u Beogradu, bila "pravovremena".
On tvrdi da im je trebalo manje od pet minuta da intervenišu.
 
"Od momenta kada smo saznali da je došlo do narušavanja javnog reda i mira, trebalo je manje od pet minuta da jedinica uđe i da grupu od 1.500 navijača potisne od samog mesta incidenta ka Brankovom mostu i da pri tom izoluje grupu od 130 huligana koji su narušili javni red i mir i radili ovo što su radili", rekao je Repac za TV Prva.
 
Potpukovnik policije rekao je i da su tom prilikom povređena tri policajca koja su bila angažovana na obezbeđenju ove manifestacije, kao i da je bio angažovan dovoljan broj policije i Žandarmerije.
 
"Sama naša intervencija koja je bila krajnje efikasna je pokazala da nas je bilo dovoljno", rekao je Repac i ocenio da su javna okupljanja "kompleksna stvar" i da se ne može sve lako predvideti.
 
Incident na šetalištu kod Beton hale dogodio se u subotu uveče u vreme kada je veliki broj navijača počeo da se razilazi nakon proslave titule fudbalera Crvene zvezde.
 
"Oko 1.500 navijača se kretalo od Starog železničkog mosta, prema Brankovom mostu tim šetalištem, iz njih se izdvojila jedna ekstremna grupa huligana koji su dohvatili sve što su stigli i narušili javni red i mir. Oštetili su dva objekta i napali su građane koji su se nalazili u njima", rekao je Repac.
 
Osuđeno 39 ljudi zbog nereda u "Beton hali", šestoro oslobođeno
 
Zbog nereda u beogradskoj "Beton hali" u subotu uveče, u Prekršajnom sudu u Beogradu privedeno je ukupno 78 okrivljenih, od kojih je osuđeno njih 39.
 
"Protiv 33 postupak se dalje nastavlja u redovnom postupku, jer podnosilac zahteva za prekršajni postupak nije obezbedio prisustvo svedoka", rekla je za Tanjug predsednica suda Olivera Ristanović.
 
Od 45 rešenih slučajeva, sudija za prekršaje izrekao je šest oslobađajućih presuda, dodala je Ristanovićeva.
 
Deset osumnjičenih koji su uhapšeni zbog nasilničkog ponašanja danas će biti saslušani u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.
 
Okrivljenima koji su do sada prekršajno osuđeni izrečene su kazne od 30.000 dinara zbog prekršaja nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje ili 10.000 dinara zbog remećenja javnog reda i mira.
 
U pitanju su punoletni građani, a među privedenima bilo je i maloletnika, koji će posebno odgovarati.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.