Uhapšeni lažni plastični hirurg i njegova majka, "ulepšavali" ljude na zastakljenoj terasi stana

Po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, određeno je zadržavanje do 48 sati maseru iz Batajnice Savi K. (23) i njegovoj majci Danijeli (49), koji su uhapšeni zbog nadrilekarstva kojim s
Uhapšeni lažni plastični hirurg i njegova majka, "ulepšavali" ljude na zastakljenoj terasi stana
Foto: Pixabay
Oni će sutra biti saslušani u tom tužilaštvu, nakon čega će biti odlučeno da li će im biti određen pritvor.
 
Knežević se tereti za krivična dela neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću i produženo krivično delo - teška dela protiv zdravlja ljudi, dok se njegovoj majci stavljaju na teret ista dela u pomaganju, saopšteno je iz tužilaštva.
 
Kako se sumnja, on je neregistrovanoj ordinacaciji "Dr Sauvage" na Terazijama, od 2. januara prošle do 8. aprila ove godine, za novčanu naknadu bavio pružanjem medicinskih usluga bez odrovarajuće stručne spreme, odobrenja za samostalan rad, odnosno licence, a za čije obavljanje mu je po zakonu potrebna dozvola nadležnog organa.
 
On je, kako navodi tužilaštvo, pružao medicinske usluge i izvodio medicinske zahvate nad pacijentima, prikrivajući od njih činjenicu da nije stručno osposobljen za pružanje medicinskih usluga i izvođenje medicinskih zahvata.
 
Nakon toga pacijentima je izdavao medicinske izveštaje sa propisanom terapijom-lekovima bez pečata i sa lažnim brojem licence, za dogovorenu naknadu, što je za posledicu imalo teško narušavanje zdravlja za sada pet osoba.
 
U tome mu je pomagala majka, koja je u neregistrovanoj ordinaciji primala pacijente i od njih uzimala novčanu naknadu, sve iako je znala da njen sin nema licencu za rad.
 
Kako su Novosti navele, zahvati su izvođeni u improvizovanoj operacionoj sali napravljenoj na zastakljenoj terasi, u samom centru Beograda.
 
U daljem toku istrage Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je najavilo da će ispitati oštećene, eventualne svedoke, pribaviti medicinsku dokumentaciju, po potrebi naložiti veštačenja i izvesti druge dokaze, nakon čega će biti doneta odluka o daljem postupanju.
  • Sara

    27.05.2021 10:25
    A anesteziologa niste pronasli?
  • milicica

    24.05.2021 17:33
    pa zasluzili su
    Da budu prevareni ako nisu vec mogli iz svega sto im je ponudjeno pa cak i prostor da vide da je u pitanju prevara. Prvo i prvo to su ozbiljne i osetljive stvari da se ne izvrsi provera o registraciji i neide po preporuci poznanika i prijatelja.
  • Sale NS

    24.05.2021 13:54
    Ajmo redom!
    Njegov plan za prevaru je jedno, a korisnici i prihvatanje "operacije" su nešto drugo. Nažalost, naša zemlja je puna neobrazovanih morona kojima se može poturiti svašta, pa i ovako nešto.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.