Advokati iz Novog Sada, Šapca, Valjeva i Jagodine 1. juna na novom protestu u Beogradu

Advokati nezadovoljni predlogom novog Zakona o parničnom postupku najavili su novi protest za utorak, 1. jun u Beogradu.
Advokati iz Novog Sada, Šapca, Valjeva i Jagodine 1. juna na novom protestu u Beogradu
Foto: FoNet (Milica Vučković)
"Predlog zakona koje je Ministarstvo pravde objavilo je nepopravljiv. Na prošlom protestu u ponedeljak tražili smo da se zakon zvanično povuče iz procedure do 1. juna. Tog dana ćemo se ponovo okupiti da vidimo šta se dešava s našim zahtevom", rekao je danas za Betu advokat Čeda Kokanović
 
On je dodao da ovo nije samo stvar koja se tiče advokata, već svakog građanina čije je pravo povređeno i sutra treba da traži pravdu na sudu. 
 
Advokati će se okupiti u 14 časova ispred zgrade Advokatske komore Srbije u Dečanskoj ulici u Beogradu. Nakon toga je planirana šetnja do Ministarstva pravde u Nemanjinoj ulici. 
 
Podršku advokatima iz Beograda najavili su i advokati Šapca, Valjeva, Novog Sada i Jagodine. 
 
Ministarstvo pravde objavilo je 19. maja Nacrt izmena Zakona o parničnom postupku i pozvalo zainteresovane da učestvuju u javnoj raspravi. 
 
Prošlog ponedeljka velika grupa advokata blokirala je na kratko saobraćaj u centru Beograda, tražeći povlačenje iz javne rasprave nacrta novog Zakona o parničnom postupku i najavila nastavak protesta dok se to ne desi.
  • Mita Močuga

    29.05.2021 03:57
    Razlog
    Za ovakav zakon razlog je jednostavan: počele masovno da pljušte tužbe sa zahtevima za povrat novca koji su uzele za troškove obrade kredita.
  • Veljkomir

    27.05.2021 20:57
    Protest
    Bravo advokati ako dozvolite da vam najveći klovn u istoriji advokature vam vodi protest. Radujem se vašem uspehu sa njim.
  • Bane

    27.05.2021 16:16
    Svi na ulicu
    Treba bre svi da izađemo na protest, ne samo advokati, jer ovaj predlog zakona pogađa sve osim banaka i kojekakvih javnih i komunalnih secikesa

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija