Zelenović: Nova politička organizacija od 5. juna, nudi "Zeleni dogovor za Srbiju"

Nebojša Zelenović, predsednik stanke Zajedno za Srbiju, najavio je da će 5. juna startovati građanska platforma koju za sada čini 28 različitih organizacija.
Zelenović: Nova politička organizacija od 5. juna, nudi "Zeleni dogovor za Srbiju"
Foto: 021.rs
Platformi mogu pristupiti sve one organizacije koje dele vrednosti iz programa "Zeleni dogovor za Srbiju".
 
To će, prema njegovim rečima, biti otvorena građanska platforma kojoj mogu pristupati i ostale organizacije koje dele vrednosti iz programa, rekao je Zelenović za N1. Kaže da tu platformu uglavnom čine lokalne organizacije iz cele Srbije - Kragujevca, Niša, Pirota, Leskovca.
 
"Nama su u fokusu zelene politike", kaže Zelenović, dodajući da je u pitanju jedna progresivna ideja, i da nije samo progresivna za naš region. Kaže da se zalažu za to da ekonomija bude cirkularna, a ne linearna, da se ublaže nejednakosti, da se stvori prilika za nove, zelene poslove, kvalitetnije obrazovanje i lečenje.
 
"Suština programa je da sve što radimo - radimo zajedno sa građanima, taj princip direktne demokratije smo već pokušali ranije u Šapcu… Hoćemo da građani izaberu svoje predstavnike neposredno, hoćemo da ti predstavnici budu odgovorni građanima i da uspostavimo ono što je najveći problem ovde - a to je bazično poverenje", rekao je Zelenović i dodao da se ne bore samo za ekološka pitanja.
  • Sremac

    28.05.2021 11:57
    Sve je to zbog novaca
    Presvukli se u zeleno ! Sve je to zbog novaca koji trebaju da dođu i ugovora Srbije sa EU. 27 miliona eura u narednih 5 god. Malo li je ? Imate primer neuspešnih privatnih firmi , oprostite stranaka i partija, čiji su predsednici korporacija napravili mašine za otimanje novaca. ( Zelena stranka, Zelena partija, Zeleni Srbije, Zelena stranka Srbije ... ) Još jedom će da preliju novce u privatne džepove , a neće ništa uraditi. Da ne pričamo kakvi su zahtevi "zelenih" iz EU , priznanje Kosova kao države, "genocida" u Srebrenici, CO2 diverzifikacija ( mi plaćamo za prekomerne emisije CO2 i gasimo rudnike uglja ) , i tako dalje.
  • aleksandar

    28.05.2021 11:47
    zeleno
    problem je samo što građani sve shvataju , vide i veruju svojim očima !demagogija , lenjost , oportunizam ,više ne prolaze, da bi se pobedio Vučko mora se raditi...
  • Srboljub Surovi

    27.05.2021 23:39
    ...
    Jedini problem je što "zeleno" na srpskom znači nezrelo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.