Šapić izabran za potpredsednika SNS

Aleksandar Šapić, lider Srpskog patriotskog saveza, izabran je na današnjem Glavnom odboru SNS za potpredsednika te stranke.
Tu vest je potvrdio Miloš Vučević, gradondačelnik Novog Sada i jedan od potpredsednika SNS.
 
"SNS je time dobio novu snagu i energiju i pokazala širinu i odgovornost sa ovim odlukama, kao i da SNS nema problem da prihvati sve koji žele da se uključe u tim koji treba da osnaži i povede Srbiju u pravcu napretka, ekonomskog i svakog drugog", rekao je Vučević novinarima.
 
Izrazio je uverenje da će građanima moći da pokažu zašto su doneli odluku o ujedinjenju SNS i SPAS i kakav će kvalitet doneti.
 
"Šapić i ja se znamo iz nekog ranijeg perioda i srećan sam što je danas sa nama. Želim dobrodošlicu njemu i njegovim kolegama, i čestitam na izboru za potpredsednika GO SNS", rekao je Vučević.
 
 
Prethodno je na predsedništvu stranke Nebojša Stefanović ponudio ostavku predsedniku Aleksandru Vučiću.
 
Na Glavnom odboru koji je usledio, SPAS i SNS su se zvanično ujedinili, odnosno - SPAS je ugašen i pridodat naprednjacima.
 
Prethodno je Vučić rekao da je sa SPAS-om postignuta saglasnost oko svih "ključnih pitanja", navodeći da Srbiju čekaju veliki pritisci, ali i da je potrebno nastaviti sa velikim rezultatima u ekonomiji i zdravstvu.
 
Vučić je na početku GO SNS izjavio da je na dnevnom redu ujedinjenje SNS i SPAS, kao i izbor predloženih kandidata u organe stranke.
 
"Da se borimo za jasnu većinu koja će da donosi rezultate, da naša velika porodica SNS bude politička stranka koja će da dovodi ljude, a ne samo po modelu nekih drugih koji se cepaju svako malo. Naša stranka ne sme da bude ono što su bile neke druge političke stranke, mora da vodi računa o interesima naroda i da okuplja sve kojima je to ključni cilj", rekao je Vučić.
 
Dodao je da su se "saglasili oko najvažnijih ciljeva".
 
"Mislim da je važno da pred velike događaje i pritiske koji nas očekuju, ali rekao bih i pred nastavak izuzetnih rezultata koje postižemo u ekonomiji i zdravstvu, da nam je potrebno da imamo još više ljude, još više energije, da ne čuvamo pozicije u stranci samo unutar sebe", rekao je on.
 
Najavio je da će skupština stranke biti održana od 21. do 24. oktobra.
  • da

    02.06.2021 10:40
    Jos Djilasa da zovete i mozete da promenite ime u DS. :D
  • Tja

    02.06.2021 10:38
    Prizetio se momak, sta sad, to je stari srBski obicaj. Ali cekam jos da Crkva to ozvanici, ovo kod maticara je suvise sekularno za "postene domacine".
  • Jokso Bakočev

    01.06.2021 00:45
    Nije tu ništa Šapić odlučivao. On je totalno nebitan lik.
    Odradio je svoj posao, stvorio je privid postojanja kakve takve opozicije i sad je dobio instrukcije da ide tamo gde je od početka bio i predvidjen da bude kao logistika.
    Sad će ponovo da se pojavi neki novi Čanak, Šapić a možda i Preletačević...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.