Živojin Rakočević je novi predsednik Udruženja novinara Srbije

Skupština Udruženja novinara Srbije (UNS) izabrala je za novog predsednika tog udruženja Živojina Rakočevića, novinara iz Gračanice i direktora Doma kulture.
To je danas saopštila Izborna komisija komisija UNS.
 
Na Skupštini je, osim predsednika, biran i Upravni, Nadzorni odbor i Sud časti UNS.
 
Ove godine prijavljen je znatno veći broj kandidata za sve organe Uprave, a delegati kojih je registrovano 592, biraju između dva kandidata za predsednika.
 
Kandidaciona komisija UNS predložila je za kandidata dosadasnjeg predsednika Vladimira Radomirovića, a na Izbornoj skupštini usvojen je predlog da Živojin Rakočević, na osnovu žalbi podnetih Skupštini, bude drugi kandidat.
 
Prema izveštaju RTV Kim o subote kasno uveče, Rakočević je većinom glasova izabran za predsednika UNS. On je dobio 263 glasa, dosadašnji predsednik Vladimir Radomirović 241, a pet glasova je bilo nevažeće.
 
Glasalo je 510 članova od 599 koliko je imalo pravo glasa.
 
Prilikom sopštavanja rezultata nije bio prisutan Radomirović.
  • Ljiljana

    30.05.2021 15:57
    Čestitke
    Čestitke Živojinu i novinarima na pravom izboru!
  • IQ

    30.05.2021 15:05
    Čast
    Čestitke Rakočeviću!! A Radomirovic nije prisustvovao saopštenju rezultata, jer je hitno morao u sektu na konsultacije šta dalje.....
  • Dell boy

    30.05.2021 14:47
    Tako je
    B R A V O

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.