Tadić: Nije samo Vučić kriv za stanje u društvu, odgovorna je i opozicija

Predsednik Socijaldemokratske stranke Srbije, Boris Tadić, izjavio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije jedini kriv za loše stanje u društvu i naveo da i opozicija snosi deo odgovornosti.
Tadić je za N1 rekao da opozicija mora da se ujedini ako želi pobedu na izborima.
 
On je rekao da Vučić u socijalnom i medijskom smislu drži pod kontrolom stanovništvo "perući mozak većini građana, govoreći da su laži istine", a sa druge strane vrši presiju na opozicione partije da ne mogu da podignu svoju infrastrukturu, koja je uz lidera i mobilizaciju građana neopohodna da bi neko pobedio na izborima.
 
"Opozicija mora da se ujedini. Predlaže se ujedinjavanje svih u opoziciji - to je model koji može nekad da da rezultat - ja nikad nisam pristalica tog modela", naveo je bivši predsednik Srbije.
 
On je pojasnio da pri takvom ujedinjenju ono što se dobije na jednoj strani, izgubi se na drugoj.
 
"Zato je bitno napraviti koherentne koalicije, koje ostavljaju uverenje da će potrajati, a ne koalicije za koje i sami građani, pa čak i lideri tih stranaka, znaju da će se raspasti odmah nakon izbora", kazao je.
 
Zato je, kako je dodao, predlagao da se ujedine i dogovore ko će koju ulogu imati da bi pobedili.
 
Komentarišući pristupanje SPAS-a Aleksandra Šapića Srpskoj naprednoj stranci i postavljanje Šapića na mesto potpredsednika Upravnog odbora SNS, Tadić je rekao da je Šapić opasan kandidat.
 
"On je stekao određena politička i tehnička znanja u Demokratskoj stranci. On je veoma vredan čovek", rekao je Tadić dodajući da su Šapić i on dugogodišnji prijatelji.
  • Bole

    31.05.2021 21:32
    Boris Svi Su Krivi Osim Mene Tadić. Bljak.
  • Dragan

    31.05.2021 18:48
    Ah
    Predlažem bivšeg premijera Panića čovek živi u SAD nema kod njega brate,zemljače,rođo.A ti se druži sa tvojim Ivicom i SPS.Ti si napravio ustav koji Aca koristi.Mislio si da ćeš buti ne didirljiv sa tim tkzv ustavom.Čivek kiristi prava koje su mu dao.
  • Paraskeva

    31.05.2021 12:58
    Čoveče hoćeš li se više povući iz političkog života. Imao si svoju priliku, svoju ulogu
    Za neke stvari si bio ok, za neke katastrofa. Da si ti i garnitura oko tebe valjali ne bi ove ale i vrane danas kljucale po nama. Ne treba te porediti sa ovima na vlasti, oni nisu i neće biti za poređenje ni sa kim
    Ali zašto ti sujeta ne dozvoljava da nastaviš svoj život van javne scene, pustite mlađe ljude koji nisu bili u vlasti, ne nose teret vaših grešaka. Pa zar zaista mislite da ista garnitura treba kao na ražnju da se okreće 40 godina
    Ako misliš da možeš nekoga da posavetuješ sa svojim iskustvom uradi to, ali van politike. Pa šta je ovo više, ko se jednom dograbi vlasti večno je i neizlečivo inficiran, a sve preko naših leđa

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.