VIDEO: Onkolozi o najtežem obliku raka dojke i terapiji koja ženama u Srbiji još uvek nije dostupna

Udruženje pacijentkinja obolelih od karcinoma dojke "Evropa Dona Srbija" zahteva od države da ženama obolelim od metastaza raka dojke bude dostupna savremena terapija o trošku zdravstvenog osiguranja.
Ovo udruženje, zajedno sa udruženjem "Jefimija" i Društvom za borbu protiv raka Sombor mesecima vodi kampanju podrške inicijativi za uvođenje inovativnih lekova za lečenje osoba sa HR-pozitivnim/HER2 negativnim metastatskim karcinomima dojke i njihovo stavljanje na listu lekova koji se izdaju na teret sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja.
 
Reč je o inovativnoj terapiji za najteže pacijentkinje, koja je standard u svetu, ali ne i u Srbiji. 
 
U svojoj borbi, ove žene podržavaju i naši onkolozi. U kratkom snimku, stručnjaci odgovaraju na neka od pitanja u vezi sa ovom opakom bolešću.
 
 
Okupljene pod zajedničkim nazivom Neustrašive, žene su pokrenule onlajn edukaciju na sajtu www.zivotjevredan.rs u oblasti dijagnostike karcinoma dojke, terapijskih opcija za metastatski karcinom dojke i unapređenja informisane diskusije među doktorima.
 
Detalje o ovom problemu saznajte u našem članku OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija