Krkobabić: Projekat dodele praznih seoskih kuća uskoro pred Vladom, to je patriotski zadatak

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić izjavio je danas da će projekat dodele praznih seoskih kuća sa okućnicom vredan za početak pola milijarde dinara uskoro biti pred Vladom Srbije.
Krkobabić: Projekat dodele praznih seoskih kuća uskoro pred Vladom, to je patriotski zadatak
Foto: 021.rs
"To je patriotski zadatak za sve nas u zemlji, ali i naše ljude u rasejanju, odgovorne pojedince i korporacije. Očekujem da ćemo svi zajedno učiniti da te napuštene kuće u različitim delovima Srbije uskoro dobiju prve stanare, kako bismo iz korena promenili sliku sela Srbije", rekao je Krkobabić na TV Hepi.
 
Кrkobabić je izjavio da se ne sme dozvoliti da kuće u rubnim područjima zemlje ostanu prazne, jer je to, kako je istakao, pored ostalog i važno geo-strateško pitanje od posebnog značaja za bezbednost i opstanak Srbije.
 
Prema podacima Akademijskog odbora za selo SANU ima oko 200.000 praznih seoskih kuća, naveo je Krkobabić i dodao da se ne sme dozvoliti da kuće u rubnim područjima ostanu prazne, jer je to između ostalog i veoma važno geostrateško pitanje.

Teme

selo
  • Tugomir

    23.06.2021 19:35
    Komentar
    Čijim parama se kupuju kuće, kojim kriterijuma poklanja, dali je ovo plan za svete ratnike izbegle ustvari plan, kome dati kuću kad zadnjih deset godina, svake godine iz zemlje pobegne oko pedeset hiljada mladi sposobni ljudi.
  • Jaran

    04.06.2021 08:49
    Puna podrska. Krkobabic, Danilo, Vulin, Raznatovic, Seselj da se rasporede na rubna podrucja.
  • Mrkela

    04.06.2021 06:58
    bez plmdjnja
    Patriotski zadatak je da ne saradjujete sa NATO zemljama, a to radite i hvalite se da su vam prijatelji od kojih dobijate poklone.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.