Vučić: Šteta u "Slobodi" u Čačku između milion i po i dva miliona evra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je, prema preliminarnim procenama, šteta posle požara i eksplozije u namenskoj industriji "Sloboda" u Čačku, između milion i po i dva miliona evra.
Dodao je da tri helikoptera kreću u gašenje požara i da očekuje da se ta operacija uspešno okonča i da se već od ponedeljka nastavi proizvodnja u pogonima čačanske "Slobode".
 
"Naravno, to su stvari koje se događaju, ali važno je da ubuduće i mere zaštite na radu i mere obezbeđenja budu na neuporedivo višem nivou da bismo obezbedili sigurnost kako zaposlenima u ‘Slobodi’, tako i stanovništvu koje živi u blizini tih objekata", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.
 
Dodao je da je "bez obzira na ogromnu pažnju i na gotovo neverovatne razmere eksplozija ipak podnošljiva šteta i verujem da će ‘Sloboda’ sa uspehom nastaviti svoj rad u budućnosti".
 
U namenskoj industriji "Sloboda" u Čačku došlo je do požara i serije eksplozija rano jutros oko 1:30 časova. Svi radnici, kao i građani koji žive u blizini fabrike su evakuisani i nema povređenih. Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je situacija u fabrici pod kontrolom.
  • Toma

    04.06.2021 14:10
    nadleznost Ustavna
    Po kojoj tacki svoje nadleznosti se ti javljas da objasnis kolika je steta u fabrici?
    Hteo sam da te pitam za savet kako da posadim neke stvari i kojom dinamikom da djubrim, moze br?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.