Jovičić žrtvovan kao najslabija karika u lancu kadrova Nebojše Stefanovića

Vest da je priveden predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić zapravo je logičan sled koraka Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića, kojima se utabava put za bitku za Beograd.
Jovičić je na tom putu samo najslabija karika u već načetom lancu kadrova Nebojše Stefanovića, koji je žrtvovan za dobro partije, piše nova.rs.
 
Bio je upozoren. Na jednoj od poslednjih sednica Predsedništva SNS. Tada mu je otvoreno skrenuta pažnja na to da mora da zauzda izdavanje dozvola za gradnju u svojoj opštini. Posebno mu je zamerena dozvola za gradnju poslovno-stambenog objekta jednom biznismenu iz Crne Gore, koji nije "podoban" za saradnju. Brzopotezno, dozvola je povučena, navodi ovaj portal.
 
Mesec dana kasnije, na sledećoj sednici Predsedništva, najavljeno je utapanje SPAS Aleksandra Šapića u SNS. Najavljen je, dakle, zemljotres u Gradskom odboru Srpske napredne stranke, na čijem čelu je bio Stefanović, koji će se lančano odraziti i na njegove kadrove – čitaj Jovičića.
 
Usledilo je glasanje po odborima SNS za smenu Stefanovića. Glas je dao i Jovičić, za smenu svog političkog mentora, zahvaljujući kojem je i dospeo tu gde jeste. Ali nije mu pomoglo.
 
Priveden je u četvrtak uveče, zajedno sa još sedam osoba, koje se sumnjiče da su nelegalnim postupanjem omogućile izvođenje nelegalnih građevinskih radova.
 
Kao po pravilu, odmah se oglasio poslanik SNS Vladimir Đukanović.
 
"Da ništa ne predviđam, jer svako je nevin dok se suprotno ne dokaže, ali imajte na umu da u vreme vlasti SNS je uhapšen član predsedništva SNS i to dok obavlja funkciju predsednika teritorijalno najveće opštine u Beogradu. Tako nešto u vreme nekih drugih i njihovih vlasti nije bilo moguće. Nema zaštićenih", poručio je Đukanović na Fejsbuku.
 
I taj momenat je, po svemu sudeći, ključan. "Imajte u vidu da je samo SNS…" - idealan slogan za izbore, piše nova.rs.
 
Komentarišući slučaj Jovičić, politikolog Cvijetin Milivojević kaže da on jeste neko čiji se politički uspon uglavnom objašnjavao dobrim vezama sa Nebojšom Stefanovićem.
 
"Primetio sam da se poslednjih nekoliko nedelja aktivirao i bio veoma aktivan u pljuvanju opozicije i šlihtanju predsedniku, ali mu to izgleda nije bilo od pomoći", kaže Milivojević.
 
Dodaje da je verovatno sve ovo u sklopu priprema za izbore.
 
"Idu izbori, pre svega beogradski koji su SNS jako bitni, jer ne stoje dobro. Potrebno je makar demagoški, što da ne i stvarno obaviti čistku unutar Gradskog odbora, a najlakše je to uraditi po horizontali i vertikali kadrova Nebojše Stefanovića, koji je u stranci već prežaljen. Nisam baš siguran da je Jovičić jedini predsednik opštine koji je muljao sa građevinskim dozvolama, toga ima u gotovo svakoj beogradskoj opštini. Videćemo šta će još biti. E onda, s obzirom na to da je izborni kongres SNS zakazan za oktobar, taman nekako na vreme do izbora, te čistke će se pretpostavljam koristiti kao poruke glasačima da je stranka očišćena i da je u njoj ostao samo kvalitetan kadar", zaključuje Milivojević.
  • Solunac

    06.06.2021 07:44
    Reč
    Kriminal je u osnovi i ove i predhodne vlasti. Nije čudo da su retka hapšenja. Ponekad im se omakne onako vaspitno. Mlada deca pa moraš malo da zapretiš. Inače nisam video nijednu krivičnu prijavu nove protiv bivše vlasti. Čuvaju se kad se zamenu mesta. Oni su zajedno od 1944.
  • Realista

    05.06.2021 14:57
    Ma da
    Hrdjavom dulcu i brunje smetaju. Zuta banda unistila drzavu al nikom ni packu nisu udelili. I njihovi imaju obraz da komentarisu. Auuuu licemera.
  • Inspektor Višekruna

    05.06.2021 12:15
    Odlično
    Dosad prvorođeni nije žrtvovao svoje ljude!
    Frakcije u SNS-u će sada biti u još većem sukobu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.