Đerlek: Ne razmišlja se o davanju treće doze vakcine

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Ðerlek izjavio je da Srbija u ovom trenutku ne razmišlja o davanju treće doze vakcine protiv korona virusa.
Đerlek: Ne razmišlja se o davanju treće doze vakcine
Foto: 021.rs
On je za Politiku rekao da studije koje su rađene u Srbiji nisu obuhvatile veliki broj pacijenata a, da bi se nešto dokazalo i utvrdilo da li je potrebno, neophodan je veliki uzorak u ispitivanju.
 
"Naš cilj je da probamo da završimo ono što smo započeli – da vakcinišemo što više ljudi sa dve doze", naveo je Ðerlek.
 
Prema njegovim rečima, pored antitela, ljudski organizam ima i druge odbrambene mehanizme, a to je ćelijski imunitet, koji je sasvim dovoljan da odgovori na infekciju kod vakcinisane osobe.
 
"Teško je prognozirati šta će biti na jesen, pratićemo situaciju iz nedelje u nedelju, a u slučaju da dođe do preporuke za davanje treće doze obavestićemo javnost", rekao je Ðerlek.
  • Apolo

    05.06.2021 08:29
    Ovi zezaju ljude, pa zar nije pre neki dan bila vest da ce treca doza Sinofarm vakcine biti obavezna?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija