Osnivač Nordeusa nakon prodaje: Ostajemo svoji

Jedan od osnivača i direktor Nordeusa Branko Milutinović izjavio je da će ta kompanija nastaviti da postoji kao brend i nakon prodaje američkoj kompaniji Take-Two Interactive.
"Poslovaćemo kao autonomna kompanija u okviru većeg sistema. Ostajemo to što jesmo, ostajemo svoji, i dalje radimo Top 11", rekao je Milutinović za RTS.
 
On je kazao da su pregovori sa kompanijom Take-Two dugo trajali, a da sa ljudima iz te kompanije, koja je napravila igre poput Grand Theft Auto, Bioshock i Red Dead serijala, postoji "međusobno poverenje".
 
"Oni su ljudi koji već 20 godina vode jednu od najuspešnijih gejming firmi na svetu, jedna od tri najveće firme koje prave video-igre, a ujedno najkreativnija i najinovativnija. Drago mi je što ću raditi sa njima i učiti od njih", istakao je Milutinović.
 
Prodaja Nordeusa američkoj kompaniji objavljena je u sredu. Milutinović je naglasio da je Nordeus jako ponosan i srećan kako su izgledale prvih 11 godina firme ali su, kaže, razmišljali i o narednim godinama.
 
"Nakon što smo njih upoznali delovalo je da će to otvoriti sledeći korak za nas i omogućiti da radimo ovo što radimo i doneti pomoć u nekim aspektima. Naši rezultati na američkom i kineskom tržištu mogu biti dosta bolji. To je jedan primer gde sam siguran da će ovo partnerstvo doprineti", naveo je za RTS.
 
Rekao je da košarkaška igra za mobilne telefone kompanije Take-Two u Kini ima 50 miliona korisnika.
 
"Oni su verovatno od zapadnih kompanija u Kini najuspešniji. Sada će sve to nama biti dostupno. Ne plašimo se, mi jesmo prisutni i sada, samo mislim da možemo dosta bolji da budemo", napominje Milutinović.
 
Ako bi jednu stvar mogao da promeni u Srbiji, kada bi izvukao zlatnu ribicu, od nje bi tražio da se unapredi obrazovanje.
 
"Da mnogo više deca razmišljaju kreativno, inovativno i budu spremni za 21. vek", ističe direktor Nordeusa.
  • Pera

    05.06.2021 13:15
    knjige
    poslednja rečenica je ključna. obrazovanje i kultura su osnova. upravo ono što se decenijama uništava.
  • Rale

    05.06.2021 12:26
    To kažu svi bivši vlasnici kako ne bi najbolji radnici odmah pobegli.
  • Ljuba

    05.06.2021 12:13
    Apsurd
    Vrhunski apsurd danasnjice!
    Tolike pare za igrice?
    Sto bi rekli mi Lale - Ali to se ne maže na lebac.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija