Radnici iz Srbije i regiona prevareni u Sloveniji za 2,1 milion evra

Slovenačka policija podnela je krivičnu prijavu protiv trojice slovenačkih državljana za koje se sumnja da su prevarili 432 uglavnom stranih građevinskih radnika za najmanje 2,1 milion evra.
Radnici iz Srbije i regiona prevareni u Sloveniji za 2,1 milion evra
Foto: 021.rs
To su učinili u periodu od 2011. do 2019. godine.
 
Kriminalistička policija u Celju je krajem maja okončala dugotrajnu istragu sistemskog kršenja osnovnih prava radnika, saopštila je danas Policijska uprava Celje, a prenosi slovenačka agencija STA.
 
Otkriveno je da su poslodavci unajmljivali radnike iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Severne Makedonije, a kasnije bi ih ponovo zaposlili u novim fiktivnim kompanijama.
 
Osumnjičeni fiktivni direktori su tako upravljali sa ukupno 22 kompanije u tom periodu, dok radnicima namerno nisu isplaćivali zarade, doprinose za socijalno osiguranje, poput zdravstvenog i penzijskog osiguranja, niti su plaćali porez i otpremnine.
  • Steva

    01.09.2021 17:18

    G pen
    08.06.2021 • 16:13
    E, dosao dan da neko i srbina da za.ebe.

    Pa verovatno da je poslodavac isto srbin.
  • Lala

    08.06.2021 17:41
    Novosađanin
    Ali zato u aptiv-u preko poljskog auto basta i naših zastupnika 50-tak ljudi već 4 godine rade bez prijave. Čak idu u rumuniju,ukrajinu i leskovac i nikom ništa. Prijavljeni inspekciji nekoliko puta ali džaba.
  • G pen

    08.06.2021 16:13
    E, dosao dan da neko i srbina da za.ebe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.