Ugostitelji: Opet smo kažnjeni, ni muzika ne može da se emituje posle 18 sati

Ugostitelji u Srbiji ocenili su danas da su od početka pandemije najkažnjeniji sektor, jer ni sada kada im je produženo radno vreme ne smeju da dozvole muziku.
Ugostitelji: Opet smo kažnjeni, ni muzika ne može da se emituje posle 18 sati
Foto: Pixabay
Kako su dodali, zabranjena im je ne samo "živa" već i muzika iz mužičkih uređaja posle 18 sati.
 
Zastupnica udruženja Zaštitnik privrednika i preduzetnika Slađana Trajković rekla je za Betu da je nedopustivo da Krizni štab nije skinuo zabranu za emitovanje muzike.
 
"Ugostitelji su u velikom problemu jer, osim što uglavnom nisu radili 15 meseci od kada je počela pandemija i što nisu dobili skoro nikakve olakšice, ni sada ne mogu da privuku goste jer neće da sede u 'grobnoj' tišini", rekla je Trajković.
 
Dodala je da je nelogično da su dozvoljene utakmice, sportska takmičenja i druga okupljanja, a da je ugostiteljima zabranjeno da emituju muziku i iz muzičkih uređaja.
 
To što, kako je rekla, pojedini ne poštuju mere koje su na snazi znači da rizikuju da im inspekcija zakuca na vrata ili ih neko od građana prijavi komunalnoj policiji ili inspekciji. Ona je rekla da je problem i to što su ugostitelji i kad nisu radili plaćali takse na bašte i što kada se podnese zahtev za dozvolu za baštu u Beogradu, čeka se i po nekoliko meseci na odobrenje.
 
Vlasnik restorana "Vrteška" u Beogradu Dejan Petković ocenio je da nema razloga da ugostitelji i dalje budu diskriminisani i ograničeno im pravo na emitovanje muzike.
 
"Radimo sa 20 odsto kapaciteta i u velikom smo 'minusu', dugujemo za komunalne dažbine, dobavljačima, a nije nam dozvoljeno da puštamo muziku što odvraća goste jer im nije prijatno da sede u tišini. Ako pustimo muziku, rizikujemo kaznu od 300.000 do 400.000 dinara", rekao je Petković.
 
Vlasnik restorana "Stara kapetanija" Stevan Rodić rekao je da ne vidi razliku u uticaju na pandemiju između "muzike danju i noću".
 
"Ne vidim opravdan razlog da se ne dozvoli muzika u ugostiteljskim objektima do 24 sata. Sve funkcioniše normalno, osim ugostiteljskih objekata, korona se širi i u fabrikama pa rade", rekao je Rodić.
 
Istakao je da su ugostitelji davno počeli da "jedu supstancu firme i da više nemaju kud jer im je zabranjeno da rade, a nisu oslobođeni dugova". Dodao je da je dobro to što nema masovnih kazni za one koji ne poštuju zabranu emitovanja ili izvođenje žive muzike u restoranima, ali da su u stalnom stresu da li će naići inspekcija.
  • Tole

    09.06.2021 11:13
    Da li je samo muizika
    Nije problem u muzici, nego je problem sto ste uvečali duplo cene u odnosu na pre korone, u nadi da povratite brzo sve što niste radili, e nisu baš svi ovce za šišanje, mada ih ima dosta.
  • nigde

    09.06.2021 00:03
    Nigde u evropi nema terora "muzikom" u kaficima kao u Srbiji. Tamo je tesko uopste naci lokal da pusta muziku. Ovde je zato sve histericno.
  • Vlada

    08.06.2021 21:31
    A mozda ljudima posle ovog iscrpljivanja nije ni do vase muzike ni do vasih astronomskih cena jer jednostavno nemaju para.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.