Odbačene prijave protivkandidata Zagorke Dolovac

Komisija Državnog veća tužilaca odbacila je prijave protivkandidata Zagorki Dolovac na funkciju državnog tužioca, pa je njen novi mandat sada već izvestan.
Komisija za utvrđivanje blagovremenosti i potpunosti podnetih prijava na konkurs za izbor kandidata za republičkog javnog tužioca je u toku postupka razmatranja utvrdila da prijave koje su podneli Svetlana Tekić iz Beograda i Miodrag Mali iz Novog Sada, ne ispunjavaju uslove za kandidovanje koji su predviđeni Poslovnikom o radu Državnog veća tužilaca, s obzirom da podnosioci nisu dostavili Veću konkursnu dokumentaciju koja je propisana kao obavezna, shodno čl. 50 Poslovnika.
 
"Iz navedenog razloga prijave ovih podnosilaca su odbačene kao nepotpune, o čemu su podnosioci obavešteni službenim putem uz pouku o pravnom leku u vidu mogućnosti ulaganja prigovora Državnom veću tužilaca u roku od tri dana od dana prijema odluke", navode u Državnom veću tužilaca za Danas.
 
Podsećanja radi, u ponedeljak je Miodrag Mali, nekadašnji okružni tužilac podneo prigovor na ovu odluku komisije i o tome će morati na narednoj sednici da odlučuje veće. Tim većem predsedava aktuelna republička tužiteljka Zagorka Dolovac, koja je za sada jedini kandidat čija prijava nije osporena.
 
Danas u toku jučerašnjeg dana od advokatice Svetlane Tekić nije uspeo da dobije informaciju da li je i ona podnela prigovor na odbacivanje njene prijave.
 
Poslovnik o radu DVT-a propisuje da uz prijavu na konkurs mora da se dostavi overena kopija diplome pravnog fakulteta, kopija uverenja o pravosudnom ispitu, uverenje o državljanstvu, izveštaj iz kaznene evidencije, uverenje o zdravstvenoj sposobnosti, izjava podnosioca o tome da li mu je prestao radni odnos zbog teže povrede dužnosti iz radnog odnosa u državnom organu, potvrda o radnom iskustvu u pravnoj struci posle položenog pravosudnog ispita, kao i ličnu i radnu biografiju.
 
Potpunu dokumentaciju, prema sudu komisije, do sada dostavila je samo aktuelna republička tužiteljka koja je pretenduje na treći mandat na čelu tužilaštva. Ona je pred Komisijom za vrednovanje programa organizacija i unapređenja rada tužilaštva, iznela svoj program.
 
"Verujem da sam svojim prethodnim iskustvom, ostvarenim rezultatima, odličnom saradnjom sa drugim državnim organima i koordinacijom u sprovođenju i zaštiti javnog interesa, demonstrirala kapacitet i sposobnost da uspešno rukovodim Republičkim javnim tužilaštvom i javnim tužilaštvom Republike Srbije i nadam se da ću biti u mogućnosti da nastavim odlučnu borbu protiv kriminala, jačanje kapaciteta javnog tužilaštva, intenziviranje međunarodne saradnje i posvećeno učešće u izradi i sprovođenju najvažnijih strateških dokumenata Republike Srbije, prema prioritetima Republike Srbije i prema ovom Programu organizacije i unapređenja rada javnog tužilaštva za period od 2022-2028 godine", između ostalog stoji u programu aktuelne republičke tužiteljke.
  • Sonja

    11.06.2021 16:57
    Do- lovac
    Kako ova zena spava.?Mirno?Bruka Srbije.
  • Mile rent-a mozak

    11.06.2021 16:31
    Pod hitno je lex specialisom proglasiti za društveno vlasništvo i prodati živu, stranom investitoru Muzeju voštanih figura Madame Tussauds. Cena prava sitnica : do dinara koji je uzela kroz plate i beneficije.
  • MILAN

    11.06.2021 16:02
    SPRDNJA
    Miodrag Mali penzioner. Svetlana Tekić takodje penzionerka. Očito je da su instruisani da podnesu prijave na konkurs, jer su znali da zbog godina ne ispunjavaju uslove.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.