Koluvija (Jovanjica) imao firmu na adresi političarke Šijaković iz stranke Branimira Glavaša

Optuženi Predrag Koluvija osnovao je firmu u Hrvatskoj na adresi stana političarke Slavice Šijaković, bivše članice Gradskog veća Vukovara i kandidatkinje za gradonačelnicu tog grada.
Koluvija (Jovanjica) imao firmu na adresi političarke Šijaković iz stranke Branimira Glavaša
Foto: Pixabay
Šijaković je bila u partiji Branimira Glavaša, kome se u Hrvatskoj sudi za ratne zločine počinjene nad srpskim civilima tokom ratova devedesetih, a kao članica Gradskog veća Vukovara dala je odlučujući glas za odluku da se u ovom gradu sa uličnih i tabli na institucijama izbaci ćirilica.
 
Šijaković, radnica državne finansijske agencija FINA, prošle godine obratila se Trgovačkom sudu u Hrvatskoj i zatražila da se promene podaci u vezi sa kompanijom koja je godinu dana ranije osnovana na adresi njenog stana. U pitanju je firma čiji naziv THC Quality Group naslućuje da se bavi poslovima u vezi sa proizvodnjom ili prodajom konoplje pošto je THC naziv psiohoaktivne supstance koja se nalazi u ovim biljkama, piše KRIK.
 
"Vlasnik firme, od koje je Šijaković želela da se otkloni, je Predrag Koluvija koji je u novembru 2019. uhapšen, a na njegovom imanju u Srbiji policija je otkrila veliki zasad marihuane", navode iz ove istraživačke redakcije.
 
Kako se dodaje, sud je udovoljio njenom zahtevu i podaci kompanije su izmenjeni tako da adresa njenog stana od marta ove godine više nije zvanično sedište ove firme. Nije poznato kako su se povezali Šijaković i Koluvija, optužen za uzgajanje marihuane. Koluvija je, kako piše KRIK, u Srbiji bio blizak ljudima koji su radili u bezbednosnom sistemu, kao i različitim političarima, a, kako se vidi, njegove veze sa političarima dosežu i do Hrvatske.
 
Šijaković (ranije Jelinić) je kao članica Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje (HDSSB), stranke Branimira Glavaša kome se sudi za ratne zločine, 2013. godine bila kandidatkinja za gradonačelnicu Vukovara i izabrana je za članicu Gradskog veća ovog grada. Nakon razlaza sa HDSSB-om na lokalnim izborima 2017. učestvovala je kao predstavnica Zelenih, a iste godine je pred lokalne izbore u Vinkovcima podržala kandidate trenutno vladajuće stranke u Hrvatskoj - Hrvatske demokratske zajednice (HDZ). Zaposlena je u državnoj agenciji FINA, koja pruža finansijske i usluge u vezi sa elektronskim poslovanjem i digitalizacijom.
 
Ministarstvo pravosuđa Hrvatske reklo je KRIK-u da im se Tužilaštvo za organizovani kriminal iz Srbije nije obratilo u vezi sa Koluvijom i firmom koju ima u toj zemlji. Više o ovoj temi čitajte OVDE.
  • Z

    13.06.2021 08:38
    Z
    Novac povezuje sve ljude bez obzira na veru,baciju,rasu! A naridu plasiraj sve i svasta jer sve guta!
  • Гудрославија

    13.06.2021 08:15
    Нико нема што Србин имаде,
    Србин има Хрвата за брата!
  • Zzx

    12.06.2021 16:10
    A ima ih još
    Dični sin nebeske Srbije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija