Joksimović: Rezultati Srbije se ne mogu ignorisati

Međuvladina konferencija u junu signal da se rezultati Srbije ne mogu ignorisati, izjavila je ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.
Joksimović: Rezultati Srbije se ne mogu ignorisati
Foto: 021.rs
Ona veruje da će na konferenciji, koja je zakazana za 22. jun biti osnažen naš reformski kurs.
 
"Beograd nije iznenađen odlukom Evropske Unije da ne otvori nijedno poglavlje, odnosno klaster sa Srbijom. Očigledno da ne samo da nije bilo spremnosti Evropske Unije da primeni novu metodologiju, već nije bilo ni političke volje", rekla je Joksimović.
 
Za Srbiju je značajnija informacija da će 22. juna biti održana Međuvladina konferencija na vrlo visokom nivou što je signal da nije prošlo neprimećeno sve ono što smo do sada uradili i da ne mogu da se ignorišu rezultati koje Srbija ima, dodala je ona.
 
"Srbija je mnogo uradila prethodnih meseci, osnažili smo reformski kurs i politički poveli ovaj proces. Ne volim da širim negativnu poruku, ovo je težak proces ima svoje uspone i padove i mislim da je dobro što smo osnaženi, imamo samouverenost koja nije zasnovana na praznoj priči i verujem da će do kraja godine još konkretniji korak biti učinjen", istakla je ona.
 
Na pitanje da li koliko sud Evropske komisije i Evropske unije ima veze sa razgovorima koji očekuju našu delagaciju u utorak u Briselu odgovara:
 
"Nikada nisam stavljala u kontekst evropske integracije i političke pritiske koji postoje, a čini mi se u poslednje vreme da imajući u vidu i sve što smo  čuli iz Prištine ovih dana, od Kurtija i od drugih aktera, nekako taj koncentrovani pritisak se, čini mi se,u ovom trenutku je na delu, pre svega prema predsedniku koji ide u naše ime da razgovara. I u tom smislu, ja neću ovo da stavljam baš u kontekst pritiska jer mislim da ne bi trebalo da bude i verujem da nije, ali svakako da je ovo jedno osetljivo političko pitanje koje nekako, čini mi se, posebno kod nekih država članica EU dobija posebno zanimanje", rekla je za RTS Jadranka Joksisimović. 
  • Wnj

    13.06.2021 17:01
    Tuga
    ...plaćena od naših para da nas drži podalje od EU.
  • Pedja

    13.06.2021 14:51
    Zbogom pameti
    Kome su namenjene ovakve besmislice? Zar postoji neko normalan ko u ovo može da poveruje? Srbija je propala zemlja u kojoj je ukinut ustav a opozicija vladajućem režimu zabranjena.
  • Dragan

    13.06.2021 14:39
    Ah
    Glavna i odgovorna urednica "Velika Srbija" lista SRSa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.