Kokan Mladenović: Zemlja se prodaje u bescenje, krše se ekološki i etički standardi

U vreme kad je u zemlji u kojoj živimo suspendovana demokratija, kada parlament ne funkcioniše, a mediji neumorno proizvode laži skovane u vrhu aktuelne vlasti, odgovornost pozorišta je tim veća.
To je za portal UGS Nezavisnost rekao reditelj Kokan Mladenović.
 
"Neko mora da sagleda širu sliku našeg trenutnog stanja, postavi neprijatna pitanja i sačuva ono malo preostale duhovnosti koja nas odvaja od stada koje će potrčati za svakom klepetušom ili pred svakim prutom", ocenio je Mladenović.
 
On je istakao da on i dalje "živi u Jugoslaviji" i da je srećan da nailazi na pozorišne istomišljenike u svakom kraju te svoje zemlje, koji su zabrinuti zbog retorike devedesetih koja se ponavlja, zbog istih politika i istih lica zločinaca, ili saučesnika u ratnim zločinima, koji danas rukovode Srbijom, BiH, Hrvatskom, Crnom Gorom.
 
"Među partijama na vlasti i onima u opoziciji, kako kod nas, tako i u regionu, nema razmimoilaženja po pitanju diktata kapitala i poštovanja neofeudalnih bogataša", dodao je.
 
Njima će se prodavati zemlja u bescenje, njima će se iznajmljivati radnici kao roblje, pošto su u parlamentima usvojeni sramotni zakoni o radu; zbog njih će se kršiti svi ekološki, etički i logički standardi, predočio je Mladenović.
 
Mladenović je istakao i da ne bi trošio reči komentarišući opoziciju u Srbiji, jer da ona zaista postoji, vlast ne bi bila tako bahato nedodirljiva.
 
"Sa druge strane, duboko verujem da nam je potrebna jaka levica, sposobna da, milom ili silom, zaustavi ovo divljanje neoliberalnog kapitalizma koje besramno uništava svet u kome živimo", ocenio je on.
 
Zbog milijarde dolara u džepu jednog besramnog bogataša, naše će vlasti prodati zemlju, vodu, vazduh, a pride i ljude, ako provizija koja se sliva u njihove džepove bude prihvatljiva, smatra Mladenović.
 
"Ne verujem zato u mirne pobune, opozicione tlapnje bez akcije i plana. Verujem u pobunu, ličnu i žestoku, svakog onog čoveka koji shvati da su mu oduzeli glas, prava, dostojanstvo, a da mu sada oduzimaju i ono po čemu hoda, što gleda, pije i diše", poručio je Mladenović.
  • Jovan

    15.06.2021 16:00
    @Glumica
    Ako tako glumite kao sto razumete pročitano.. Onda ste dobro i placeni.. Jako vam je jadan komentar... Prosto ne mogu da verujem.. Da je neko glumac i da ovako ne kapira.. Nije ni čudo što smo roblje..
  • Evo resenja.

    15.06.2021 13:46
    Kad smo vec kod kapitalizma
    Postovana glumice,
    Da li Vam je do sada mozda padalo na pamet da se i vi preorijentisete na reziju? Ukoliko su plate toliko vece u njegovoj profesiji u odnosu na plate u vasoj, mozda biste resenje vasih problema mogli da potrazite u preusmeravanju na posao koji se bavi neko poput Kokana?
    Bas me zanima odgovor.
    Hvala
  • Zabranjeno pljuvanje

    15.06.2021 13:30
    @NS glumica
    Nemojte tako ne argumentovano, kao SNS.

    Ako niste zadovoljni, direkno sa nadređenima pregovarajte se i borite za svoj status.
    To je taj surovi kapiralizam.
    Oni koji teško žive nemaju vremena za ovakve stvari poput Kokana.
    On se bori po pravilima tržišta grize za svoje jatake.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.