Optužbe za seksualno uznemiravanje na FDU, profesor kaže da se radi o osvetničkoj kampanji

Studentski parlament Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu saopštio je da im je stiglo pet prijava za seksualno uznemiravanje od strane profesora Nenada Prokića.
Međutim, Prokić navodi da je u pitanju osvetnička kampanja.
 
"Nastavno-umetničko veće je odlučilo da se ne primenjuju nikakave sankcije prema meni, dakle ni interna ni javna opomena. Organizatori hajke su time nezadovoljni i instrumentalizuju studente, iznoseći optužbe iz prijava koje nisu procesuirane, pa prema tome ni meni predočene. Pritom ih koriste kao da su činjenice. Osvetnička kampanja. Uostalom, ja više i ne predajem na tom fakultetu, školska godina je završena i posle leta zvanično odlazim. To sam najavio pre celog slučaja zbog sile zakona pošto odlazim u penziju", poručio je Prokić za nova.rs
 
U saopštenju Studentskoj parlamenta FDU piše da jedna od prijava obuhvata šest studentkinja i da se one odnose na period od 1997. do 2020. godine. Od svih pet prijava samo jedna je mogla da bude procesuirana jer je primljena od aktuelne studentkinje. 
 
U saopštenju se iznose i detalji o tome kako je Prokić, navodno, uznemiravao studentkinje. Kako je saopšteno, tokom postupka pred Etičkom komisijom FDU, Prokić je u pismenom obraćanju pripretio da će, ukoliko bude bilo sankcija podneti tužbi protiv Fakulteta. 
 
Nakon toga, žalbu je prosledio svim članovima Katedre dramaturgije, u vidu dokumenta imenovanog tako da otkrije identitet žrtve.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.