Matić: U zemlje regiona bez testova i potvrde o vakcinaciji

Državljani Srbije mogu da putuju u zemlje regiona bez PCR i antigenskih testova, kao i potvrde o vakcinaciji, rekla je ministarka turizma Srbije, Tatjana Matić.
Matić: U zemlje regiona bez testova i potvrde o vakcinaciji
Foto: 021.rs
Ona je ocenila da je epidemiološka situacija u regionu "vrlo povoljna" i rekla da ne postoje bilo kakve restrikcije za putovanje državljane Srbije u Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Severnu Makedoniju i Albaniju.
 
Isto važi i za državljane tih zemalja kada dolaze u Srbiju, rela je ona.
 
"Nesmetano možemo da putujemo i mi i oni, i svima nam to znači", kaže Matić.
 
Ministarka je rekla da se u većim gradovima Srbije „već oseća priliv stranih turista“ i da od početka ove godine porast deviznog priliva iznosi 3,4 odsto, što je ocenila kao „jako ohrabrujuće, jer su ta tri prva meseca bila dosta restriktivna za turizam zbog pandemije“.
 
Matić je rekla da "veći broj zemalja" ima bilateralne sporazume sa Srbijom i međusobno su priznate vakcine, a kao primer je navela Tursku, te za putovanja u tu zemlju i iz nje za Srbiju važi potvrda o vakcinaciji „i sve potvrde se uvažavaju“.
 
Matić je navela da za građane koji nisu vakcinisani, za putovanja važi PCR test.
 
"Takav sporazum smo potpisali i sa Mađarskom, Grčkom, Slovenijom, Rumunijom, a sa Češkom stupa na snagu od ponedeljka", rekla je ministarka i dodala da iz tih zemalja najviše turista dolazi u Srbiju.
  • Dragan

    18.06.2021 19:06
    Ah
    Podvlačim apsolutna laž.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.