VIDEO: Eksplozije i požari na trafostanicama u Beogradu

U tri trafo stanice u Beogradu danas popodne došlo je do požara, a građani javljaju da su se čule eksplozije.
VIDEO: Eksplozije i požari na trafostanicama u Beogradu
Foto: Pixabay (ilustracija)
Jedna je trafo stanica u Kaluđerici, a EPS je saopštio da se, usled izuzetno visokih temperatura, u 18:20h, desila havarija, praćena eksplozijom i požarom.
 
Bez električne energije su ostali građani u delovima opštine Grocka (Kaluđerica, Leštane, Vinča, Boleč, Vrčin), Zvezdara (Mali Mokri Lug), Voždovac (Beli Potok, Zuce) i Palilula (Veliko Selo). 
 
Pripadnici vatrogasne brigade i policije su na licu mesta i više detalja o eksploziji i požaru će se znati nakon istrage.
 
Nešto kasnije, oko 19 časova, došlo je do havarije u dve trafo stanice na Novom Beogradu, zbog kojih su bez struje ostali delovi Novog Beograda, Zemuna, Surčina i Dobanovaca.
 
 
Ekipe Elektrodistribucije Srbije su na terenu i intenzivno rade na otklanjanju kvarova, sopštio je EPS.
  • Dragan

    25.06.2021 09:44
    Ah
    Trafo stanice su pravljene ne zakonito.Po pravilu trafo stanica ima fonju vazdušnu ventilaviju tj otvote na svakih 2m,zatim ima u trafou ulje koje štiti od pregrevanja aktivira se na 70°,ima automatsko iskapčanje stanice ako dođe do pregrevanja ili preko strujnih akcija.Ovdo je ljudski faktor-ispitati kad se i dali se kontroliše nivo ulja u transformatoru,dali se bar jedanput godišnje menja komplet ulje.Kod mene dve trafo stanice iz 78 g skroz oko njih gusto drveće koje ih je prekrilo nikad ni malih problema a ovi na sred očerupanog trga dtavili trsfo stanivu.Smesta ceo trg preorati i drveće i zelenilo em zdravo,em smanjuje temperaturu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.