Advokat Kokanović tokom disciplinskog suđenja odneo monitor, kaže - zbog pravnog nasilja

Advokat Čedomir Kokanović juče je, tokom suđenja, isključio iz struje i odneo monitor Disciplinskog suda Advokatske komore Beograd, rečeno je u toj komori.
Kokanović je monitor odneo tokom dispciplinskog postupka koji se pred komorom vodi protiv njega. Monitor je bio spojen sa kompjuterom na kojem se vodio zapisnik.
 
Predstavnici Disciplinskog suda Advokatske komore Beograd potom su pozvali policiju koja je došla i sačinila zapisnik.
 
Prema navodima iz AKB, Kokanović se prethodno nepristojno ponašao, psovao je, odbijao da napusti prostorije Disciplinskog suda, a potom je ustao, iščupao kablove i odneo monitor. Disciplinski sud je sačinio službenu belešku i uputio je Upravnom odboru AKB.
 
Kokanović je jedan od glavnih organizatora protesta, uz podršku pojedinih članova Upravnog odbora AKB, tokom kojih traže da se povuče iz procedure nacrt Zakona o parničnom postupku.
 
"Preneta agencijska vest je malo čudna i sumnjam u autentičnost izvora. Ja jesam protestvovao protiv pravnog nasilja koje je nada mnom pokušalo da sprovede veće disciplinskog suda komore, ali nije bilo čupanja monitora. Isti sam otkačio od kablova, čemu se niko od prisutnih nije protivio i kasnije sam ga uredno vratio i povezao na struju", naveo je Kokanović za N1.
 
Kaže i da "nikakvog psovanja i nepristojnosti nije bilo".
 
"U Advokatskoj komori Beograda postoje interna trvenja i disciplinski mehanizam se zloupotrebljava za obračun sa političkim protivnicima. Predmet ovakvih montiranih postupaka sam najčešće ja, jer javno otkrivam zloupotrebe i malverzacije u advokatskim komorama Beograda i Srbije", naveo je Kokanović.
  • /

    25.06.2021 13:35
    /
    izgleda ubacen elemenat udbe i za ove proteste kao za proteste frilensera ili ovih protiv mosta
  • @Baba 73

    25.06.2021 13:09
    U svoje dvorište
    Istina gospodjo. A je li to inaj kojeg je “naš” Beljanski polio vodom? Onda ništa. Gospoda.
  • Dragan

    25.06.2021 12:25
    Sh
    I normalnim državama advokat se obraća sudijama "poštovani sude" čak i kad je u pitanju teško ubistvo a ne pravno nasilje za moje opet postoji sud.Doduše na AD Srbija Kargo su svi koji su imali kompjuter ili lap top isti zadržali kod kuće.Što mu izađe oko 5000 komada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija