FOTO: Završena vežba Vojske Srbije "Munjeviti udar"

Na poligonu "Pešter" kod Sjenice, danas je, uz učešće 2.300 pripadnika Vojske Srbije održana združena taktička vežbe s bojevim gađanjem "Munjeviti udar 2021".
FOTO: Završena vežba Vojske Srbije "Munjeviti udar"
Foto: FoNet (Božana Pavlica)
Vežbu na Pešteru su, u prisustvu državnog i vojnog vrha Srbije, diplomatskog kora i komandanta Kfora na Kosovu, izvele jedinice Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i PVO, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade, uz upotrebu tenkova, borbenih vozila, artiljerijskih sistema i oruđa, aviona, helikoptera, daljinski kontrolisanih letilica, PVO sistema i naoružanja pešadijskih i specijalnih jedinica.
 
Vojnicima je posle završnog dana vežbe, koja je uz učešće 15.000 vojnika počela 15. juna na više lokacija u Srbiji, predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao zbog "fantastično izvedene vežbe".
 
"Snaga naše vojske biće uvećena u narednih devet meseci a to pokazuje i ekonomsku snagu države", rekao je Vučić i najavio nastavak vojnog opremanja i kupovinu bespilotnih letilica.
 
Ponovio je da Srbiju "ne interesuju nikakvi ratovi niti sukobi", već da jača vojsku radi odbrane, te zahvalio i komandantu Kfora što je prisustvovao vežbi.
 
 
Vučić je izrazio zadovoljstvo što je na vežbi na Pešteru bilo 11 aviona "MIG-29" od koji je osam upotrebilo rakete i rekao da je bilo angažovano i deset aviona "orao", kao i četiri aviona G4, a učestvovali su i modernizovani tenkovi T72 i M84.
  • Mile rent-a mozak

    28.06.2021 16:20
    Ja verujem samo Drecunovim izveštajima sa ratišta. Ne izveštava više - sad je poslanik. Bože, ja kao da sam bio u vremenskoj rupi neko vreme. Jel predsednik danas na Gazimestanu?
  • Najjači smo

    27.06.2021 21:47
    Opet smo vazduh naterali u beg!
  • N

    27.06.2021 21:45
    N
    Vojska Srbije pre 10tak godina bila veoma slaba..A sada najjaca u regionu .Srecan Vidovdan!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija