Srednjoškolci iz Srbije osvojili četiri medalje i pohvalu na Olimpijadi iz fizike

Ekipa Srbije osvojila je četiri medalje na petoj Evropskoj olimpijadi iz fizike održanoj na daljinu, saopštila je danas Matematička gimanzija.
Učenik trećeg razred Matematičke gimnazije u Beogradu Dušan Beguš osvojio je zlatnu medalju, maturant te gimnazije Petar Samardžić srebrnu, a bronzane maturant Gimnazije u Kruševcu Jovan Marković i maturant gimnazije "Svetozar Marković" iz Niša Momčilo Tošić, dok je maturant Matematičke gimnazije Pavle Pakalović dobio pohvalu.
 
Izrada zadataka na daljinu, kao i pripreme za takmičenje, održane su na Fizičkom fakultetu u Beogradu.
 
Vođe tima su bili docenti Fizičkog fakulteta, Aleksandra Dimić i Dragoljub Gočanin.
 
Na olimpijadi od 19. do 26. juna učestvovalo je 46 timova.
  • Jelena Pesic

    01.07.2021 23:19
    Bravo
    Bravo deco, svaka cast! Veliko Bravo za Jovana Markovica, djaka generacije Krusevacke Gimnazije, Koji je u svoj grad doneo diplome sa medjunarodnih I svetskih Olimpijada iz fizike, hemije, astrofizike, astronomije, matematike. Srecno sa daljim skolovanjem u Americi, ti si nas zlatni decko I ponos!
  • Дада

    28.06.2021 22:17
    Браво, децо! Свака част!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.