Čanak na Gazimestanu za Vidovdan, sa Kurtijem pričao o nestalima na Kosovu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak sastao se danas sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem.
Kako je saopšteno iz LSV, Čanak i Kurti su razgovarali o stanju u regionu i mogućnosti povezivanja na polju kulture, multijezičnosti i opšte saradnje.
 
Navodi se da je "u razgovoru sa kosovskim premijerom, Nenad Čanak dobio snažna uveravanja da vlada ima nameru da brine o svim građanima Kosova, bez obzira na njihovu nacionalnu i versku pripadnost".
 
"Nenad Čanak je pitao za sudbinu nestalih na Kosovu i saznao da se u evidencijama kosovskih vlasti nalaze 1.632 osobe. Kurti je istakao da će se njegova vlada maksimalno angažovati za sve nestale bez obzira na njihovu etničku pripadnost", saopštava LSV i dodaje da je sastanku prisustvovao i poslanik u Skupštini Kosova Hidajet Hiseni.
 
Predsednik LSV je zatim otišao na Gazimestan gde je, povodom Vidovdana, položio venac na kojem je ispisana poruka "Večna slava srpskim junacima". Čanak je, kako se navodi, juče boravio u Prizrenu, a zatim obišao i Pećku patrijaršiju.
  • Smrdijestina

    29.06.2021 23:50
    @Марина
    Jos ce SNS botovi Djilasa prikazati kao levicara. Hahahaa.... Marina pa zar ovakve splacine od komentara da serviras ovom glupom, naivnom i retardiranom narodu?
  • PurgerNS

    29.06.2021 10:42
    lički udbaš
    i vlasnik velikog broja nekretnina u NS ...
    od sve pameti ima samo namrštenu facu i štap
  • Марина

    29.06.2021 09:48
    Не постоји ама баш ништа на свету што овај не би урадио само да ништа не би радио. Толико о левичарењу као омиљеном занимању ленштина свих фела. Следећа је кокарда и извињење српском роду, живи били па доживели.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.